Κατρουγκαλος με Ρώσο ΥΦΥΠΕΞ: Η ευρύτερη περιοχή δεν πρέπει να γίνει αρένα αντιπαραθέσεων

Οι διαφορές πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές, το διάλογο και με σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών, δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών A. Γκρούσκο

Την κοινή βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, πιάνοντας των νήμα από τη συνάντηση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον Δεκέμβριο, εξέφρασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Είχαμε μια συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα στην οποία και οι δύο πλευρές επιβεβαιώσαμε την πρόθεση μας να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές και ιστορικά καλές διμερείς μας σχέσεις και στο οικονομικό και στο πολιτικό επίπεδο» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος αποτυπώνοντας και το κλίμα των συνομιλιών. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως κατά τη συνάντηση «επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, την ανάγκη να λύνονται οι διαφορές με το διάλογο και με σεβασμό της κυριαρχίας και της μη ανάμειξης στα εσωτερικά των χωρών».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, με έμφαση την οικονομία, με τον κ. Κατρούγκαλο να ανακοινώνει πως η επόμενη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. «Συμφωνήσαμε να οργανωθεί καλά, να έχουμε ανταλλαγή των αναγκαίων πληροφοριών μέχρι τότε, ούτως ώστε να αποβεί αμοιβαία παραγωγική. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και σε επίπεδο υπουργείων. Υποβάλαμε ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης, ώστε οι επόμενες κινήσεις μας να είναι προγραμματισμένες και ουσιαστικές» σημείωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΥΦΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ

Αλεξάντερ Γκρούσκο: Οι απόψεις Ρωσίας και Ελλάδας για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είτε είναι πολύ κοντά είτε ταυτίζονται

Το μήνυμα πως «οι απόψεις της Ρωσίας και της Ελλάδας ως προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης και σταθερότητας στην περιοχή είναι είτε είναι πολύ κοντά είτε ταυτίζονται», έστειλε, από τη μεριά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο. «Εμείς έχουμε ίδιες προσεγγίσεις ως προς ότι αυτή η ευρύτερη περιοχή δεν πρέπει να γίνει αρένα των αντιπαραθέσεων» κατέστησε σαφές ο κ. Γκρούσκο.

Επίσης, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών προχώρησε στη διαπίστωση πως η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων στο ανώτατο επίπεδο στη Μόσχα τον Δεκέμβριο, μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βλάντιμιρ Πούτιν, είναι σε καλό δρόμο και προχωράει. «Σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών εις βάθος κάναμε επισκόπηση αυτών που συμφωνήθηκαν στη Μόσχα και την πορεία υλοποίησή τους» σημείωσε ο Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Εστιάζοντας στα πεδία διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών, των υψηλών τεχνολογιών, και εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Επίσης, τόνισε πως οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Έτους Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Ελλάδα και Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στη Ρωσία «θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο και θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην εμβάθυνση και περισσότερη προσέγγιση μεταξύ των λαών των δύο χωρών, για να υποστηρίξουν στο μέγιστο, στο ακέραιο τις ιστορικές, παραδοσιακές σχέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ