Μικροί τσολιάδες – Φωτογραφίες – Πάντα κλέβουν τις παραστάσεις στις εθνικές εορτές

ΜΙΚΡΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Μικροί τσολιάδες – Συγκινούν πάντα στις παρελάσεις

Του Αναστάσιου Μητρόπουλου, Συνταγματάρχη ε.α.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, την παράσταση κλέβουν πάντα τα μικρά τσολιαδάκια, με τις παραδοσιακές φουστανέλες, τα γιλέκα και τα τσαρούχια. Και φαίνονται πραγματικά πολύ χαρούμενα και περήφανα που φορούν την παραδοσιακή στολή και κρατούν την ελληνική σημαιούλα.

Εικόνες που συγκινούν όχι μόνο εμάς αλλά και τους αγωνιστές του ’21 που σίγουρα βλέπουν από εκεί ψηλά που βρίσκονται, ότι 201 χρόνια μετά, τα μικρά Ελληνόπουλα τους θυμούνταν, τους θαυμάζουν και τους τιμούν!

Τα παιδιά μας κρατούν ζωντανή τη μνήμη των Ηρώων του 1821 και χρέος όλων μας είναι να καλλιεργούμε συνεχώς και να διαφυλάττουμε στα μικρά Ελληνόπουλα την αγάπη για την πατρίδα και το υπέρτατο χρέος για την υπεράσπισή της, με κάθε κόστος και με κάθε θυσία.

Γιατί η πατρίδα στηρίζεται στους ανθρώπους που την πιστεύουν και την αγαπούν ειλικρινά, και η αγάπη για την πατρίδα αναγεννιέται μέσα μας, από την παιδική ηλικία μας, για αυτό και το μέλλον της βρίσκεται στα παιδιά.

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.»

(«Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση.»

(Σωκράτης -Πλάτωνος Κρίτων 51β)

 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τους μικρούς τσολιάδες που πάντα δίνουν δυναμικό παρόν:

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ