Παπαντωνίου: Διπλή έρευνα για ακίνητη περιουσία και 3 νέους λογαριασμούς

Γιάννος Παπαντωνίου: Διπλή έρευνα για τον τρόπο απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του αλλά και για τρεις νέους λογαριασμούς του κάνουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές

Του Παναγιώτη Στάθη

Διπλή έρευνα για τον τρόπο απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του αλλά και για τρεις νέους λογαριασμούς του που εντόπισαν οι Ελβετικές Αρχές διενεργείται πλέον από τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου.

Ουσιαστικά οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές  ακολουθούν το “μοτίβο” έρευνας που ακολουθήθηκε για τον  Ακη Τσοχατζόπουλο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την ακίνητη περιουσία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας και αν η -τυχόν- ροή μαύρου χρήματος διοχετεύθηκε σε αυτή.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αποκάλυψη πως ήδη οι Ελβετικές Αρχές έχουν εντοπίσει τρεις “ζωντανούς” με την νομική έννοια – δηλαδή μη παραγεγραμμένους – λογαριασμούς του στην Ελβετία ανοίγει την έρευνα και ταυτόχρονα δίνει “ζωντάνια” και νόημα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη κληθεί για σήμερα ως μάρτυρας ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος πρώτος μίλησε για την ύπαρξη των λογαριασμών κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της προανακριτικής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατήγγειλε πως: “είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του”.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρώην υπουργό να απαντήσει τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έχουν γίνει, τονίζοντας ότι η ύπαρξη αυτών των λογαριασμών οδήγησε στη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Διβάστε τη συνέχεια στο capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ