Σερβία: Παραλαμβάνει τον Φεβρουάριο τα Ρώσικα αντιαεροπορικά Pantsir-S1

Pantsir-S1

Τα πρώτα φορτία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος Pantsir-S1 θα φθάσουν στη Σερβία στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πηγή στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα.

«Στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου», δήλωσε η πηγή.

Ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε πως το Βελιγράδι παρήγγειλε τα συστήματα Pantsir στις 24 Οκτωβρίου 2019. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ο πρόεδρος της Rosoboronexport Αλεξάντρ Μιχέγεφ δήλωσε στο TASS πως η Ρωσία θα στείλει τα συστήματα μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σύστημα Pantsir-S1 έχει σχεδιασθεί για να εξασφαλίζει αντιαεροπορική άμυνα σε μικρή ακτίνα εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών αντικειμένων κάτω από οποιεσδήποτε κλιματικές και ραδιοηλεκτρονικές συνθήκες τόσο την ημέρα όσο και τη νύκτα ενώ είναι επίσης ικανό να αντιμετωπίζει απειλές που προέρχονται από το έδαφος και από τη θάλασσα.

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με 12 πυραύλους επιφανείας-αέρος, που έχουν μέγιστο βεληνεκές 20 χιλιομέτρων και κεφαλή θραυσματοποίησης 20 κιλών. Το Pantsir-S1 είναι επίσης εξοπλισμένο μ’ ένα διπλό αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών με βεληνεκές 4 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για να πλήττονται στόχοι σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ το αυτόματο πυροβόλο χρησιμοποιείται εναντίον στόχων σε μικρή ακτίνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ