ΥΠΕΞ: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ

Την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας», σημειώνει. «Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προσβλέπουμε σε συνέχιση τη στενή μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι χθες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ιορδανίας συνέλαβαν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, έναν πρώην σύμβουλο του βασιλιά Αμπντάλα και άλλα πρόσωπα, για θέματα «σχετιζόμενα με την ασφάλεια» μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Petra.

Δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας πήγαν στο σπίτι του ετεροθαλούς αδελφού του βασιλιά και πρώην διαδόχου του θρόνου, Χάμζα και τον ανακρίνουν. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι δεν έχει συλληφθεί. Μια επίσημη πηγή επιβεβαίωσε επίσης στο Petra ότι ο πρίγκιπας Χάμζα δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι οι ιορδανικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον Χάμζα και συνέλαβαν περίπου άλλα 20 άτομα για μια υπόθεση που σχετίζεται με μια «απειλή για τη σταθερότητα της χώρας».

«Αυτό που δημοσιεύτηκε περί της σύλληψης της αυτού υψηλότητας του πρίγκιπα Χάμζα δεν αληθεύει, όμως του ειπώθηκε να σταματήσει δραστηριότητες που αξιοποιούνται για να στοχεύσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ιορδανίας», τόνισε ο επικεφαλής του στρατού, Γιούσεφ Χουνέιτι.

Ωστόσο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρώην διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας πρίγκιπας Χάμζα ανακοίνωσε απόψε ότι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και ότι οι σωματοφύλακές του συνελήφθησαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

ΗΠΑ, Σ. Αραβία, Αίγυπτος, εκφράζουν τη στήριξή τους στον βασιλιά Αμπντάλα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα έχει «την πλήρη στήριξη» των ΗΠΑ. «Παρακολουθούμε στενά τις πληροφορίες και είμαστε σε επαφή με Ιορδανούς αξιωματούχους. Ο βασιλιάς Αμπντάλα είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ και έχει την πλήρη στήριξή μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Την στήριξή και την αλληλεγγύη τους στον βασιλιά Αμπντάλα εξέφρασαν επίσης η Σαουδική Αραβία, ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, η κυβέρνηση της Αιγύπτου και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου (GCC).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ