Επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία – Νομική Δίωξη Ρωσίας στους ναύτες

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται Ρωσία – Ουκρανία μετά τα χθεσινά περιστατικά στη Μαύρη Θάλασσα με τις δύο πλευρές να κλιμακώνουν την αντιπαράθεση
 
Το διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. Ο στρατιωτικός νόμος τίθεται σε εφαρμογή από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.
Ο στρατιωτικός νόμος τίθεται σε εφαρμογή από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2019.

Πεσκόφ για Ουκρανούς ναύτες: Αυτοί που παραβίασαν τα σύνορα υπόκεινται σε νομική δίωξη

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας για τους Ουκρανούς ναύτες δήλωσε ότι αυτοί που παραβίασαν τα σύνορα της χώρα υπόκεινται σε νομική δίωξη.
Μιλώντας για τους Ουκρανούς ναύτες που κρατούνται για το περιστατικό της Κυριακής στο στενό του Κερτς, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως όσοι παραβίασαν τα σύνορα της χώρας υπόκεινται σε νομική δίωξη.
Η ρωσική πλευρά ενήργησε με βάση το διεθνές και εθνικό δίκαιο, πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό όπου οι Ρώσοι συνοριοφύλακες έπρεπε να θέσουν υπό κράτηση πλοία του Ναυτικού της Ουκρανίας εξαιτίας της παραβίασης των ρωσικών συνόρων.
«Ξέρετε, η ρωσική πλευρά ενήργησε σε αυστηρή συμφωνία με τον νόμο, τόσο με το διεθνές δίκαιο, όσο και το εθνικό δίκαιο. Ήταν μια εισβολή ξένων πολεμικών πλοίων σε χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για τις ενέργειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων.
«Και το γεγονός είναι ότι αυτά τα ξένα πολεμικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, δεν ανταποκρίθηκαν σε οποιοδήποτε αιτήματα των συνοριοφυλάκων μας. Δεν ανταποκρίθηκαν στην προσφορά χρήσης υπηρεσιών πλοήγησης, κλπ. Έτσι όλες οι ενέργειες έγιναν σε αυστηρή συμφωνία με τη νομοθεσία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Πεσκόφ εξήγσε ότι οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ενήργησαν σύμφωνα με το σχέδιο σε περίπτωση που απαιτηθεί να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκαλείται επίθεση.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή, η Ρωσία έθεσε υπό κράτηση τρία πλοία του ουκρανικού Ναυτικού τα οποία είχαν εισέλθει στα χωρικά της ύδατα κοντά στο στενό του Κερτς, στα ανατολικά της Κριμαίας. Η ρωσική FSB δήλωσε ότι τα πλοία αγνόησαν προειδοποιήσεις να σταματήσουν και πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς.
 
 
 
Πηγή: sputnik.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ