Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: “Ακροδεξιός ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα”

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι γνωστός για το φιλοευρωπαϊκό του προφίλ αλλά επίσης και για το ανοιχτό μυαλό του. Είναι από εκείνους που δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις “ταμπέλες” και για τα “επίθετα”. Λέει πάντα τη γνώμη του ανοιχτά και την υποστηρίζει με επιχειρήματα.

Πρόσφατα σε δηλώσεις του σχετικά με την επικείμενη συνεργασία του με τον ακροδεξιό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια κυβέρνηση που έχει καθαρή φιλοευρωπαϊκή θέση κι αυτό είναι που αξίζει για μένα. Θα συνεργαστώ με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και όπως έχω συνεργαστεί και με ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και τη Σλοβενία. Γιατί γίνεται θέμα για την Αυστρία όταν δε βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και αυτό είναι που μετράει».

Πιθανότατα οι έξω δε βλέπουν τα πράγματα όπως εμείς, κι αυτό δεν είναι νέο. Απ’ την άλλη πλευρά η δήλωση του εκ Λουξεμβούργου ορμώμενου Κοινοτικού αξιωματούχου προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα και νεύρα στους ΑΝΕΛ, ενώ κανονικά δε θα έπρεπε.

Η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι κάτι που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια διεθνώς και πολλά ερωτηματικά. Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που αφού έσκισε τα προηγούμενα μνημόνια έφτιαξε το δικού του σε πλήρη συνέργεια με τους ΑΝΕΛ, δεν είναι κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο στις Βρυξέλλες. Και φυσικά οι εθνικιστικές κορώνες που κατά καιρούς ο ΥΕΘΑ για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης πετάει έχουν καταγραφεί από τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιούνται ανάλογα. Μας εκπλήσσει το γεγονός;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ