ΣΣΕ: Γιορτάστηκε η 71η επέτειος Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων μαζί με την «Αρχιπέλαγος» – ΦΩΤΟ

ΣΣΕ - ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΛΕΥΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Η Επέτειος της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων γιορτάστηκε στη ΣΣΕ με τη συμμετοχή μελών της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος»
 
 
Στον εορτασμό της 71ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 1948, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, συμμετείχαν μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος».
Τα μέλη της «Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος» Ευδοκία Βουβάλη, Κωνσταντίνα Τζιράρκα- Κελέκη και Νικόλαος Παπαδόπουλος επισκεφθήκαμε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη Αττικής  υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος κ. Χούπης Δημήτριος, ο Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Ταξίαρχος κ. Τσιρίδης Κων/νος και ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Φέλιας Χρήστος.


Στο κατάμεστο από τους 737 Ευέλπιδες και την Διοίκηση της Σχολής Αμφιθέατρο , ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Δ. Χούπης στην σύντομη εισαγωγή του, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της ημέρας και παρουσίασε τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”. Στην συνέχεια η κ. Ευδοκία Βουβάλη, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στις δράσεις της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” και στο ιδιαίτερο εκπαιδευτικό της έργο (Σχολεία, Στρατιωτικές Σχολές, Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος).
Ακολούθησε ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος, με μία ολιγόλεπτη ομιλία-παρουσίαση, όπου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της γνώσης της Ιστορίας, στους διαχρονικούς κατακτητές των Δωδεκανήσων, την γαιοστρατηγική σημασία των νησιών του Αρχιπελάγους και το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ (διάρκειας 40′ λεπτών) με τίτλο “Το χρονικό της Ενσωμάτωσης” που προβλήθηκε στην συνέχεια.

Μετά τη προβολή του ντουμανταίρ και την ανταλλαγή αναμνηστικών, ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος κ. Χούπης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, αλλά και την συγκίνησή του βλέποντας στιγμιότυπα από μάχες σε μέρη όπου εθήτευσε σαν Διοικητής στα Δωδεκάνησα (80 ΑΔΤΕ) και μας προσκάλεσε σε μελλοντικές ανάλογες παρουσιάσεις.
Η  Πολιτιστική Ομάδας «Αρχιπέλαγος» σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει τις θερμές μας ευχαριστίες στην Διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το αγκάλιασμα αλλά και την τιμή να παρουσιάσουν ένα τόσο σημαντικό ιστορικό θέμα για τα νησιά. Ευχαριστεί επίσης το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής για την συμβολή του στην άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστεί τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για την πρόταση-πρόσκληση αυτής της συνεργασίας.

Ρόδος: Εορτάζεται με λαμπρότητα η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Η Δωδεκάνησος είναι η τελευταία περιοχή της χώρας που ενσωματώθηκε στην Ελλάδα ύστερα από μακραίωνη κατοχή από τους Τούρκους, τους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Οι εκδηλώσεις εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες με εκδηλώσεις στα σχολεία και με πολιτιστικού περιεχομένου εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσει κορυφώνονται σήμερα στο νησί της Ρόδου με την μαθητική παρέλαση με πρώτο σημαιοφόρο τον μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου των Αρκιών που έχει έρθει μαζί με την δασκάλα του στη Ρόδο, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών συλλόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ