Τι συμφωνίες φέρνει η ΓΔΑΕΕ από τη Ρωσία για τις ΕΔ;

Πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η 14η σύσκεψη της μικτής επιτροπής αμυντικο – τεχνικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

 

Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντηση του με τον Β. Πούτιν συνοδεύτηκε και από υπογραφή σειράς συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς τους τομείς ήταν και αυτός των Ένοπλων Δυνάμεων καθώς η Ελλάδα διαθέτει αρκετά ρώσικα οπλικά συστήματα που είναι αναγκαία η συντηρησή τους ή και η αναβαθμισή τους. Μεταξύ αυτών και οι ρώσικοι πύραυλοι S-300 που βρίσκονται στη Κρήτη που αν πιστέψουμε του τούρκους σε λίγο θα διαθέτουν και αυτοί και μάλιστα τους αναβαθμισμένους.

Στη 14η σύσκεψης της μικτής Επιτροπής Αμυντικο-Τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα με αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον αμυντικο – τεχνικό τομέα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ρώσικης κρατικής αμυντικής εταιρείας Rosoboronexport. Κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση δεν έμεινε σε θεωρητικά επίπεδα αλλά προφανώς εξετάστηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν τις ελληνικές ΕΔ. Το ερώτημα είναι και τι συμφωνίες υπεγράφησαν και τι αφορούσαν.

Η χώρα μας συμμετείχε στη σύσκεψη συμμετείχε με αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο (ε.α.) Κυριάκο Κυριακίδη και η ρωσική πλευρά με αντιπροσωπεία της ρωσικής ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικο-Τεχνικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Ντιμίτρι Σουγκάεφ. Επιπλέον συμμετείχαν ο Ιγκόρ Ναγκόρνι, υποδιευθυντής του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της Προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.

Όπως αναφέρει πάντως στη σχετική ανακοίνωση της η ΓΔΑΕΕ: Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικο-τεχνικό τομέα και αποτελεί συνέχεια της υποστήριξης των υφιστάμενων θεμάτων των τελευταίων ετών.

ΓΔΑΕΕ ΡΩΣΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ