1η Στρατιά: Καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή

Η υψηλή ετοιμότητα και το επιθετικό πνεύμα των ανδρών στην 1η Στρατιά επιβεβαιώθηκε κατά τη διεξαγωγή επιχειρησιακών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

 

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αποτροπής, την εβδομάδα από 12 έως 16 Ιουνίου 2017, Σχηματισμοί της 1ΗΣ  ΣΤΡΑΤΙΑΣ, διεξήγαγαν πλήθος επιχειρησιακών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 320 Αξιωματικοί και 2.200 Οπλίτες, ενώ κινήθηκαν περισσότερα από 400 Ερπυστριοφόρα και Οχήματα Γενικής Χρήσης και αριθμός ελικοπτέρων.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η υψηλή ετοιμότητα και το επιθετικό πνεύμα.

Η 1η Στρατιά αποτελεί το μεγαλύτερο σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού και τη μόνη εν ενεργεία στρατιά στην Ελλάδα. Εδρεύει στη Λάρισα.

Περιλαμβάνει ένα σώμα στρατού, μία μεραρχία πεζικού και μία μεραρχία μηχανοκίνητου πεζικού.
Έμβλημα της 1ης Στρατιάς

Το έμβλημα της 1ης Στρατιάς είναι μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, η οποία απεικονίζει τον Ήλιο της Βεργίνας. Συμβολίζει την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση της 1ης Στρατιάς.

Ο θυρεός εμπεριέχει το ρητό ΕΣΤ’ ΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΟΔΟΝ ΙΗ (εφόσον πορεύεται τον ίδιο δρόμο). Πριν από τη Μάχη των Πλαταιών, ο Μαρδόνιος προσέφερε όρους ειρήνης στους Αθηναίους, με την ελπίδα της διαίρεσης των ελληνικών δυνάμεων. Οι Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν με τον όρο ότι «Όσο ο ήλιος θα ακολουθεί την ίδια πορεία, όπως τώρα, δεν θα έρθουμε σε συμβιβασμό με τον Ξέρξη»

 

 

 
 

 

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ