25η Μαρτίου – στρατιωτική παρέλαση: Αυτοί είναι οι Εθνοφύλακες που παρέλασαν (ΦΩΤΟ)

Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για να τιμηθεί η επανάσταση του 1821 έχει ως ιδιαίτερες παρουσίες όσους απαρτίζουν το τμήμα των Εθνοφυλάκων. Ποιοι είναι;

Με άψογο σχηματισμό και υψηλό φρόνημα παρέλασε το τμήμα των Εθνοφυλάκων στην στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

95 ΑΔΤΕ

Δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολουθεί την στρατιωτική παρέλαση.

95 ΑΔΤΕ Εθνοφύλακες

Και για αυτό αξίζει να ρίξουμε μια ματια παραπάνω στην ταυτότητα των Εθνοφυλάκων.

Είναι οι Εθνοφύλακες της 95 ΑΔΤΕ της Ρόδου.

Ένα τμήμα που πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχει εντυπωσιάσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Η συμμετοχή τους στην παρέλαση της Αθήνα είναι εθελοντική και αποδεικνύει το υψηλό τους φρόνημα, κάτι άλλωστε που έχουν αποδείξει κατα την διάρκεια αμέτρητων ασκήσεων του στρατού όπου πάντοτε κέρδισαν επάξια τα εύσημα.

Η Εθνοφυλακή είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας.

Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Εκπαιδεύονται συνεχώς για να είναι έτοιμοι για όλα

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αφ΄ ενός έχουν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, αφ΄ ετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής των Μονάδων τους.

Το γεγονός της εμπειρίας και της διαρκούς εκπαίδευσής τους τους καθιστά έναν πολύτιμο βραχίονα για τις επιχειρήσεις του Στρατού.

Η Εθνοφυλακή επανδρώνεται από προσωπικό Ενεργού Στρατού, Εφεδρείας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν υπηρετεί και από πολιτικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις για κάλυψη ειδικών αναγκών.

Συγκροτείται από τον καιρό της ειρήνης ως Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς, για την ενίσχυση και υποστήριξη στην ειρήνη, στην επιστράτευση και στο πόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων προς εκπλήρωση της αποστολής τους, ενώ συμβάλλει και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Θέλοντας να τονίσει την σημασία της στην Άμυνα της χώρας το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε το 2017 να είναι έτος αφιερωμένο στην προσφορά αυτών των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ