25η Μαρτίου – στρατιωτική παρέλαση: Ποιος είναι ο έχων το γενικό πρόσταγμα;

Η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε πριν απο λίγα λεπτά της ώρας. Ποιος είναι ο έχων το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

H μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα είναι ο διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Λαλούσης

Δείτε τι αναφέρει στον χαιρετισμό του ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης για την Στρατιωτική Σχολή που διαμορφώνει τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΣΣΕ ιδρύθηκε το 1828 από τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, στο Ναύπλιο και ακολούθως μετεστεγάσθηκε διαδοχικά, στην Αίγινα, στον Πειραιά, στην Αθήνα και τέλος στην παρούσα θέση της, στην Βάρη Αττικής.

Στη σχεδόν διακοσιετηρίδα της συνεχούς λειτουργίας της, αποτέλεσε το φυτώριο των Αξιωματικών, οι οποίοι ηγούμενοι του Στρατού Ξηράς διέπρεψαν στα πεδία των μαχών όποτε αυτό απαιτήθηκε.

Παράλληλα όμως με την λειτουργία της ως λίκνο της Ελληνικής Στρατιωτικής Παιδείας και Σκέψης, η Σχολή Ευελπίδων είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και για το υψηλό επίπεδο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που παρέχει στους Ευέλπιδες.

Στα θρανία της έχουν μαθητεύσει Βασιλείς, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Βουλευτές, διακεκριμένοι Αξιωματικοί, αλλά και υψηλής στάθμης επιστήμονες, συγγραφείς καθώς και οι πρώτοι πολιτικοί μηχανικοί και καθηγητές του Πολυτεχνείου, της Φυσικομαθηματικής και της Γυμναστικής Ακαδημίας. Σήμερα η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με οδηγό το λαμπρό παρελθόν της, συνεχίζει το υψηλό έργο της εκπαίδευσης των Ευελπίδων, επιδιώκοντας τη διάπλαση:

> στρατιωτικών ηγετών σεμνών, με πρωτοβουλία, υψηλό φρόνημα και αφοσίωση στο καθήκον.

> αξιωματικών που έχουν ενστερνισθεί τις στρατιωτικές αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της πειθαρχίας, της καρτερίας και του στρατιωτικού πνεύματος και οι οποίοι θα εμπνέουν με το χαρακτήρα τους αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

> αξιωματικών με υψηλό επίπεδο στρατιωτικής και ακαδημαϊκής μόρφωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ