424ΓΣΝ: Σε μεγάλη πίεση από την πανδημία – Σταθερή η κατάσταση του 19χρονου ναύτη

424 ΓΣΝΕ

Σε μεγάλη πίεση από την πανδημία του COVID-19 βρίσκεται το 424 ΓΣΝ στη Θεσσαλονίκη όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός στην ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μάλιστα, αναφέρει ότι η κατάσταση του 19χρονου ναύτη, που βρίσκεται στη ΜΕΘ του 424ΓΣΝ, παρουσιάζεται σταθερή τις τελευταίες ώρες, με μικρές, αλλά ωστόσο θετικές, ενδείξεις για την πορεία της υγείας του.

Η ΕΡΤ3 πρώτη είχε μεταδώσει, από την περασμένη Τρίτη, την είδηση για τη διασωλήνωση του 19χρονου ναύτη, ο οποίος υπηρετεί την θητεία του στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως, συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 424 δέχεται μεγάλη πίεση από την πανδημία τις τελευταίες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ3, καθημερινά απευθύνονται στο Τμήμα Επειγόντων Covid 60 – 70 άτομα, ενώ χρειάζεται να εξετασθούν καθημερινά τουλάχιστον 20 αστυνομικοί με πιθανά συμπτώματα της νόσου.

Σήμερα, στο 424, νοσηλεύονται 83 ασθενείς covid, οι 25 προερχόμενοι από άλλα νοσοκομεία της πόλης. Στις κλίνες ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 9 ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι, ενώ δεν υπήρχαν περιπτώσεις οπλιτών θητείας με πνευμονία, μετά την κατάταξη της τελευταίας πολυάριθμης ΕΣΣΟ. Ωστόσο υπήρξαν 4-5 περιστατικά νοσηλείας με συμπτώματα πνευμονίας.

Όσον αφορά την 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Υγειονομική Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), αυτή αναμένεται να ενεργοποιηθεί, στον χώρο του 424, μετά την ερχόμενη Πέμπτη. Μάλιστα αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το 424ΓΣΝΘ ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας μαζί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πρέπει να προστατευτούν αποτελεσματικά με κάθε κόστος….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ