82η ΔΕΘ: Ο Στρατός θα μοιράζει ψωμάκια

82η ΔΕΘ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση και φροντίζουν με τα κινητά τους μαγειρία τους να παρουσιάσουν τις δυνατότητες τους στον εφοδιασμό μονάδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΥΓΗ σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Γ’ Σώματος Στρατού, σμήναρχος ιπτάμενος Σταύρος Σιδηρόπουλος ανέφερε για το θέμα: «Το κινητό αρτοποιείο, το οποίο λειτουργεί με γεννήτρια, μπορεί να αναπτυχθεί σε μία ώρα και έχει τη δυνατότητα παραγωγής 6.000 ψωμιών ανά 16ωρο. Χαρακτηριστικά, παρήγαγε κάθε μέρα ψωμί για την ελληνική αποστολή στο Κόσοβο από το 2000 έως το 2006».

Στην ΔΕΘ το κινητό αρτοποιείο του Στρατού θα ετοιμάζει κάθε μέρα περίπου χίλια τεμάχια άρτου, ελιόψωμου και σταφιδόψωμου που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζονται και οπλικά συστήματα, δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το  Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:82η ΔΕΘ: Μαχητικό παρών δίνουν οι ΕΔ

ΔΕΘ: Το ΓΕΕΘΑ θα μας μάθει αναρρίχηση!


 

Το Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών καλείται να ανεφοδιάζει το Στρατό με τρόφιμα, καύσιμα, λιπαντικά, και τεχνικά υλικά καυσίμων – αρτοποίησης. Τηρεί αποθέματα των παραπάνω υλικών – εφοδίων και διεξάγει τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και καυσίμων σε κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια χημικών αναλύσεων.

Ανεφοδιάζει τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς από αέρα, όταν και όπου απαιτείται, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και χρήση είτε αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Επιπλέον το ΚΕΕΜ έχει πιστοποιηθεί και ως ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) παρέχοντας ανάλογο πτυχίο στις ειδικότητες του Οδηγού Αυτοκινήτων, Αρτοποιού και Μάγειρα στους οπλίτες που εκπαιδεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ