Αρχηγός ΓΕΣ: Γιατί τιμωρήθηκε στην ΣΣΕ ο Αλκιβιάδης Στεφανής;

Ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής συνάντησε παλιούς του συμμαθητές στην Σ.Σ.Ε. Η τάξη του 1982 θυμήθηκε και ένα περιστατικό όπου ο νυν αρχηγός ΓΕΣ είχε τιμωρηθεί.

Σε κλίμα συγκίνησης η τάξη του 1982 συναντήθηκε προ ημερών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής θυμήθηκε και ένα περιστατικό που οδήγησε στην τιμωρία του.

Θέλοντας να δείξει πόσο δεμένοι και ευθείς ο ένας προς τον άλλο υπήρξαν οι συμμαθητές της τάξης του 1982 από την πρώτη μέρα που πέρασαν την πύλη της Σ.Σ.Ε μέχρι σήμερα ο Α/ΓΕΣ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που οδήγησε στην τιμωρία του αν και θα μπορούσε να την είχε αποφύγει.

Τι είχε συμβεί; Ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού όταν ήταν στην σχολή είχε δώσει στον κουμπάρο και φίλο του που ήταν δευτεροετής στην Σ.Σ.Ε. ένα βιβλίο που το είχε πάρει από την βιβλιοθήκη.

Όμως ο καθηγητής την ώρα του μαθήματος τον «συνέλαβε» να το διαβάζει και αποφάσισε να τον αναφέρει. Όταν ο Αρχηγός ΓΕΣ για να τον υπερασπιστεί σηκώθηκε και είπε στον καθηγητή ότι το βιβλίο είναι εθνικού περιεχομένου ο καθηγητής τους ανέφερε και τους δυο και τιμωρήθηκαν.

Ξεκινώντας από αυτό το στιγμιότυπο ο Α/ΓΕΣ σημείωσε πως ο ένας με τον άλλο οι συμμαθητές αλληλοστηρίχθηκαν και αλληλοβοηθήθηκαν.

Οπότε όπως σημείωσε ο αντιστράτηγος Στεφανής και η δική του θητεία στην θέση του αρχηγού ΓΕΣ είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας αφού αντανακλά όλη την τάξη.

«Δεν είναι αποτέλεσμα αυτενέργειας αλλά συνολικό» τόνισε για να αναφερθεί με νόημα και σε όσους συμμαθητές του είναι σήμερα απόστρατοι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε από την τάξη του υπήρχαν πολλοί εξαίρετοι αξιωματικοί που είχαν την ατυχία ή την ευθιξία  να φύγουν.

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα προσωπικά για το τι μου έδωσε τόσα χρόνια» τους είπε χαρακτηριστικά ο Α/ΓΕΣ, για να καταλήξει οτι το χειροκρότημα για την ανάληψη της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανήκει σε όλη την τάξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ