Αμερικανικός στρατός : Τα Avatar συμμετέχουν στην εκπαίδευση!

Ο Αμερικανικός στρατός, εκμεταλλευόμενος τις σύγχρονες τεχνολογίες, αναπτύσσει και υλοποιεί συνεχώς καινοτόμες ιδέες. Αυτή τη φορά, έρχονται τα avatar.

 

 

 

Μετάφραση – απόδοση: Αναστάσιος Μητρόπουλος, Συνταγματάρχης ε.α.

Η χρησιμοποίηση της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality – VR)   και της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented reality – AR)  στην εκπαίδευση θα μπορεί να βοηθήσει τις μονάδες  να επιτύχουν υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας και να μειώσει το χρόνο  εκπαίδευσης.

Ο στρατός των Η.Π.Α. προκειμένου να αναβαθμίσει τα επίπεδα της εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μελλοντικές απαιτήσεις, έχει αναπτύξει μια στρατηγική με την επωνυμία «Force 2025 and Beyond”, μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η επιτυχής εφαρμογή της οποίας, απαιτεί ένα νέο εξελιγμένο περιβάλλον εκπαίδευσης που είναι ευέλικτο και κυρίως πιο οικονομικό.

Μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του κέντρου Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και οργανισμούς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ως σκοπό την έρευνα, ανάπτυξη και υλοποίηση ενός εξελιγμένου περιβάλλοντος εκπαίδευσης γνωστού ως  Synthetic Training Environment (STE).

Το STE είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που εκμεταλλεύεται την πιο σύγχρονη τεχνολογία ώστε να βελτιοποιήσει την απόδοση των εκπαιδευομένων κάνοντας χρήση ενός μικτού  περιβάλλοντος Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality – VR) και Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR).

Αυτό το εξελιγμένο περιβάλλον εκπαίδευσης μπορεί να παρέχει συναρπαστικές και ρεαλιστικές  δυνατότητες ώστε να απεικονίζει με εκπληκτικές δυνατότητες  το επιχειρησιακό περιβάλλον.

Με το STE η εκπαίδευση δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα κέντρα Εκπαίδευσης, αλλά επιτρέπει στο προσωπικό να εκπαιδευτεί στις εγκαταστάσεις διαβίωσης ή ακόμα και στο πεδίο της μάχης.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους μια ρεαλιστική εικόνα του πεδίου των επιχειρήσεων, με σκοπό την εξάσκηση και ανάπτυξη όλων των σωματικών και ψυχικών δυνατοτήτων που απαιτούνται στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών Μικτής Πραγματικότητας (VR και AR), το STE συνδυάζει εικονικές, επαυξημένες και φυσικές πραγματικότητες, παρέχοντας στους διοικητές και τους ηγέτες όλων των επιπέδων διοίκησης, πολλαπλές επιλογές για να κατευθύνουν πολύ πιο αποτελεσματικά την εκπαίδευση σε όλο το φάσμα της εκάστοτε αποστολής.

Το STE θα παρέχει μια υψηλού επιπέδου αλλά και χαμηλού κόστους εκπαίδευση με τη χρήση οντοτήτων με τεχνητή νοημοσύνη (Avatar)  , ώστε να αναπαράγει το περιβάλλον της αποστολής με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Επιπλέον, η τεχνολογία του STE υποστηρίζει διαδικασίες αξιολόγησης  και κριτικής επιτρέποντας στους ηγέτες να αξιολογήσουν με ακρίβεια και να προσαρμόζουν την εκπαίδευση σε πραγματικό χρόνο.

Χρησιμοποιώντας μια ενιαία ανοιχτή αρχιτεκτονική, το STE θα μπορεί να παρέχει ένα συνθετικό περιβάλλον εδάφους, αέρα, θάλασσας, διαστήματος και κυβερνοχώρου όπου υπάρχουν  εγγενείς δραστηριότητες του Στρατού.

Επιπλέον, ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος του STE θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση σε κατοικημένους τόπους, αντιγράφοντας με ρεαλισμό το πολύπλοκο αστικό τοπίο.

αμερικανικός στρατός
Αρχηγός πληρώματος θωρακισμένου οχήματος Stryket, σε κέντρο εκπαίδευσης,αλληλεπιδρά με ένα avatar στρατιώτη το οποίο κατευθύνεται από το Κέντρο Ελέγχου Εκπαίδευσης

 

Πηγή : popularmilitary.com

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ