Η αδικία κατά των Αξιωματικών Ειδικών κατηγοριών ΑΣΣΥ

Αξιωματικοί ΑΣΣΥ

Δημοσιευουμε επιστολή του Λγού (ΦΠΖ-ΕΥ) Κουντουρη Δημήτριου, προς τον  ΥΠΕΘΑ, που αφορά στην αδικία που υφίστανται οι Αξωματικοί Ειδικών Κατηγοριών ΑΣΣΥ.

 
 
 
 
 

Ο8/01/2019

Αξιότιμε κύριε ΥΠΕΘΑ
Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή ΥΕΘΑ
Αξιότιμη κυρία ΥΦΕΘΑ
Με τoν ερχομό του νέου έτους με την ανοιχτή αυτή επιστολή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω , μια αδικία για τα στελέχη των  Ειδικών Καταστάσεων  εξ ΑΣΣΥ  όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι συγκεκριμένοι Αξιωματικοί απόφοιτοι  ΑΣΣΥ   που μεταπίπτουν στις κατηγορίες  ΕΥ και ΥΓ με την εφαρμογή του Ν 3883 /10 ,η  σταδιοδρομική τους εξέλιξη σταματά ,των μεν πρώτων στο βαθμό του Υπλγου των μεν δευτέρων στο βαθμό του λγου.
Εδώ να σημειωθεί ότι οι αξκοι του νόμου 2439/96 συμπληρώνουν καταληκτικό βαθμό , ενώ οι αξκοι προερχόμενοι από τον Ν. 705/1977  Εθελοντών-Εθελοντρίων δεν περιλαμβάνονται καθόλου στον εν λόγω  νόμο.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν υπάρχει σαφής και κατάφωρη αδικία στους συγκεκριμένους αξκους προερχόμενους από ΑΣΣΥ. Ο νομός λειτουργεί τιμωρητικά  προς αυτούς, αισθάνονται  μειονεκτικά απέναντι στους υπόλοιπους συναδέρφους τους, και δεν βοηθά στην εξύψωση του ηθικού τους ,αντιθέτως το καταρρακώνει.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την      αποκατάσταση ανισοτήτων, για το ενδιαφέρον σας προς τα στελέχη, ζητώ  για ακόμη μια φορά να επιδείξετε το έμπρακτο ενδιαφέρον σας , για να αρθεί η διαφορετική και άνιση μεταχείριση που δημιούργησε προφανώς άθελα του ο νομοθέτης στα στελέχη ειδικών κατηγοριών εξ ΑΣΣΥ. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθήσει και θα αποτελέσει κίνητρο αποδοτικότητας για την ευαίσθητη αυτή κατηγορία αξιωματικών .
Καλή χρονιά με υγεία !!!!
Με εκτίμηση
Κοντουρης Δημήτριος
Λγος (ΦΠΖ-ΕΥ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ