Άδωνις Γεωργιάδης σε Καμμένο: Τι συμβαίνει με την εφεδρεία;

“Πυροβολεί” για την εφεδρεία ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ερωτήματα-φωτιά που κατέθεσε στην Βουλή προς το υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο

Δεν φτάνουν τα λόγια και οι προθέσεις λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης που ως τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κάνει σιγά σιγά αισθητή την παρουσία του.

Αυτή την φορά επέλεξε να ασχοληθεί με την εφεδρεία υποστηρίζοντας πως η πρόθεση του ΥΠΕΘΑ να είναι το 2017 έτος εφεδρείας είναι στον «αέρα».

Στην ερώτηση του αναφέρει:

Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 2017 ανακηρύχθηκε Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. 
Η σημασία της εθνοφυλακής και της εφεδρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πολεμική προπαρασκευή και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με δεδομένη τη χαμηλή στελέχωση – επάνδρωση στο Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα ποσοστά συμμετοχής στις εκπαιδεύσεις που διεξάγονται στις Μονάδες Εθνοφυλακής είναι πολύ μικρά και η εκπαίδευση της εφεδρείας είναι ελλειμματική.

Μεγάλος αριθμός εφέδρων δεν καλείται ποτέ για μετεκπαίδευση ή δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διαταγές που αφορούν στη διάρκεια της εκπαίδευσης και τη συχνότητα κλήσης των εφέδρων, με αποτέλεσμα να είναι ανέτοιμοι να συνδράμουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων.

Παράλληλα, ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των υλικών ένδυσης (αρβύλες, τζάκετ, στολές, κλπ), που προορίζονται για την ένδυση των εφέδρων σε περίπτωση επιστρατεύσεως, έχουν «αφαιρεθεί» από τις αποθήκες των Μονάδων Επιστρατεύσεως προκειμένου να διατεθούν σε Νεοσύλλεκτους, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας καινούργιου εξοπλισμού.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Ποιο είναι το κονδύλιο που διατέθηκε τα έτη 2015 και 2016 για την μετεκπαίδευση των εφέδρων;
  • Ποιο είναι το ποσό που προϋπολογίσθηκε για το 2017 για την μετεκπαίδευση εφεδρείας;
  • Έχουν αφαιρεθεί υλικά από Αποθήκες Επιστρατεύσεως προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες Νεοσύλλεκτων; Αν ναι, σε τι ποσοστά; Υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσής τους;
  • Ποια είναι η κατά μέσο όρο συχνότητα κλήσης των εφέδρων για μετεκπαίδευση; Πόσοι κλήθηκαν για μετεκπαίδευση 6 ημερών και πόσοι για μετεκπαίδευση 1 ημέρας τα έτη 2015 και 2016;
  • Ποια είναι τα ποσοστά συμμετοχής των εθνοφυλάκων στις διεξαγόμενες εκπαιδεύσεις των Μονάδων εθνοφυλακής;

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ