Αεροδιακομιδές: 3.600 ευρώ στην Γερμανία και 20.000 στην Ελλάδα;

Κοστίζουν υπερβολικά οι αεροδιακομιδές στην Ελλάδα; Αυτό υποστηρίζει ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή, σύμφωνα με την οποία το κόστος στην χώρα μας είναι πεντε φορές όσο της Γερμανίας.

Ερώτηση για τις αεροδιακομιδές κατέθεσε ο πρώην κυβερνητικός και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής στην ερώτηση του υποστηρίζει πως υπάρχει δυσανάλογα μεγάλο κόστος των αεροδιακομιδών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση:

  1. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους πως :«Στέλνουμε ιπτάμενα μέσα σε νησιά που η πτήση τους κοστίζει 20.000 ευρώ η ώρα.Που σημαίνει οτι μια αποστολή μπορεί να μας κοστίσει ακόμα και 60.000 ευρώ.Για να μεταφέρουμε ένα νεογνό που χρειάζεται θερμοκοιτίδα. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια θερμοκοιτίδα; 5.000 ευρώ! Γιατί έμειναν χωρίς θερμοκοιτίδες τα νοσοκομεία μας;»

2.Ο πρωην ΑΝΥΕΘΑ Κ. .Ησυχος έχει δηλώσει: «ας τα δίναμε μισθούς σε γιατρούς για να πάνε στα νησιά μας».

3.Μια αεροδιακομιδή με ελικόπτερο μας κοστίζει (όπως λέει ο Π. Καμμένος) 20.000 ευρώ ενώ μια πτητική διάσωση με ελικόπτερο κοστίζει στη Γερμανία 60 ευρώ το λεπτό. (σσ δηλαδή 60 ευρώ Χ 60 λεπτά=3.600/ώρα)

Κατόπιν τούτων ο βουλευτής ζητά εξηγήσεις απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για το αν εξετάζει ως λύση αντί για ελικόπτερα να σταλθούν θερμοκοιτίδες στα νησιά, ή αν σκοπεύει να κατευθύνει τα χρηματα που πάνε για καύσιμα των μέσων που εκτελούν αεροδιακομιδές στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας που υπάρχουν σε «ευαίσθητες» περιοχές ή αν έχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ακριτών.

Όπως τέλος σημειώνει ο βουλευτής «αυτή την στιγμή υπάρχει ένας αποκλειστικός κρατικός φορέας (ΠΑ) και μόνον, που ανέλαβε προσωρινά να καλύψει με υπευθυνότητα αυτές τις ανάγκες και έμεινε ως μοναδικός… Θα εξετάσετε το γεγονός να δημιουργηθούν ανάλογες βάσεις σε τέσσερα κεντρικά νησιά του Αιγαίου με πλάνο επιχείρησης βάσει περιστατικού, κάτι το οποίο και χρόνο θα γλίτωνε και ο ασθενής θα είχε αμεσότερη ιατρική βοήθεια και το κόστος θα ήταν πολύ πιο χαμηλό;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ