«Αερομαχίες» και προκλήσεις στο Αιγαίο λίγο πριν την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία!

F-16 ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μόλις δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Αγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του οι Τούρκοι φρόντισαν σήμερα να προκαλέσουν στο Αιγαίο με νέες παραβιάσεις και «εικονικές αερομαχίες» ανάμεσα σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και σε ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.

Τέσσερα τουρκικά F-16, εκ των οποίων δύο οπλισμένα, καθώς και τέσσερα «κατασκοπευτικά» CN-235, προέβησαν συνολικά σε 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Δένδιας η επίσκεψη στην Αγκυρα θα πραγματοποιηθεί, εφόσον οι «συνθήκες είναι κατάλληλες», και αν η Τουρκία δεν συνεχίσει τις επιθετικές πρακτικές της. Το Σάββατο όμως το δεξί χέρι του Ερντογάν με βίντεο που ανήρτησε στο twitter μας απειλεί για υπόθαλψη τρομοκρατών και σήμερα οργίασαν τα τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο. Η επίσκεψη όμως που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το απόγευμα όπως φαίνεται θα γίνει κανονικά αφού οι «συνθήκες είναι κατάλληλες»!

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 12η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 29

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ