Αφγανιστάν: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μάτις – Αλλάζει κάτι στην Σούδα ;

Αφγανιστάν: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την επίθεση που κόστισε την ζωή σε 140 στρατιωτικούς. Οι ΗΠΑ φαίνεται πως αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους. 

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Μάτις βρίσκεται αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν σε μια επίσκεψη αστραπή.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που κάνει από όταν ανέλαβε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τράμπ και γίνεται σε ένα γνώριμο του μέρος αφού έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.

Η παρουσία του Αμερικάνου ΥΠΑΜ Στρατηγού Ματίς στην Καμπούλ λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αφγανού υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού δημιουργεί εύλογο προβληματισμό.

Οι δύο άνδρες παραιτήθηκαν έπειτα από μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον αφγανικής στρατιωτικής βάσης την Παρασκευή, στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 στρατιώτες.
 

Ο Μάτις αναμένεται να συναντηθεί με Αφγανούς αξιωματούχους, αλλά και να εποπτεύσει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη χώρα. Κοινή πεποίθηση είναι πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενισχύσουν και άλλο τις αφγανικές δυνάμεις.

Αν αποφασιστεί οποιαδήποτε ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας το βέβαιο είναι πως και πάλι η βάση της Σούδας θα είναι πολύτιμη λόγω της στρατηγικής της τοποθεσίας αλλά και της κατάστασης στην Τουρκία που φέρνει σε δεύτερη μοίρα το Ιντσιρλίκ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ