Αυξήσεις σοκ σε μια μέρα: 34,1% στο ηλεκτρικό ρεύμα, 36,4% στο φυσικό αέριο

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΡΕΥΜΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η ρωσική εισβολή εκτόξευσε την τιμή του φυσικού αερίου, συμπαρασύροντας και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σημαίνοντας συναγερμό στην Ευρώπη.

 

Η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται στα 235,50 ευρώ ανά MWh, καταγράφοντας έτσι αύξηση σε μια μέρα 34,10% σε σύγκριση με τη χθεσινή τιμή, ενώ η μέγιστη τιμή προβλέπεται να φτάσει στα 349 ευρώ ανά MWh!

παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου TTF ξεπέρασε πια τα 120 ευρώ/MWh και εκτινάχθηκε στα 121,90 ευρώ/MWh, και σημειώνοντας αύξηση κατά ό 36,4% σε σχέση με τη χθεσινή μέρα.

Η μεγάλη άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται στην προημερήσια αγορά για σήμερα Παρασκευή, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου που ακολούθησε.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας, με τη συμμετοχή όλων των ενεργειακών φορέων και βασικό αντικείμενο την ενεργειακή επάρκεια και το κόστος της ενέργειας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί ο σχεδιασμός των επιδοτήσεων στο ρεύμα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ