Το παιχνίδι των συμβολισμών παίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ που φωτογραφήθηκε μπροστά απο το κάδρο του Βενιζέλου με τον ΝΑΤΟικό διοικητή της SNMG2.

Η συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με τον Διοικητή της ναυτικής δύναμης Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2), Rear Admiral, Axel Deertz DEU-N, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΓΕΕΘΑ είχε και ένα συμβολικό μήνυμα κυρίως προς την γείτονα χώρα Τουρκία αλλά όχι μόνο.

nato-ageetha

Ο Διοικητής της SNMG2 που συναντήθηκε και στο ΓΕΝ με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ ήρθε στην Αθήνα για ένα μόνο λόγο ο οποίος δεν είναι άλλος απο την εν εξελίξει συμμαχική επιχείρηση ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και την περαιτέρω προοπτική της.

nato-agen

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όμως γνωρίζοντας πως αυτό το θέμα ενδιαφέρει για προφανείς λόγους την Τουρκία και η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει θέμα στην γειτονική χώρα φρόντισε η ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων να γίνει μπροστά απο το κάδρο του Ελευθέριου Βενιζέλου ο οποίος όπως είναι γνωστό με τη Συνθήκη της Λωζάνης καθόρισε τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτά τα σύνορα που αμφισβητεί ο Ταγίπ Ερντογάν με τα σύνορα της καρδιάς του και της ρητορικής του.

Η εύστοχη αυτή κίνηση βέβαια θα έχει ουσιαστική αξία αν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα συνολικά απο την κυβέρνηση αλλιώς, χωρίς να απαξιώνεται η σημασια της, απλά θα αποτελεί μια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία χωρίς ουσιαστικό όφελος.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ