Αγώνας σε κατοικημένες περιοχές: Έγκριση για άσκηση σε εργοστάσια!

Αγώνας σε κατοικημένες περιοχές: Η δυσκολία που αντικειμενικά υπάρχει για να εκπαιδευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε σενάρια μάχης σε κατοικημένες περιοχές έχει να κάνει με την απουσία εγκαταστάσεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορεί να κληθούν, ιδίως στο πλαίσιο των συμμαχικών τους υποχρεώσεων, να αναπτυχθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Για αυτό και απαιτείται η εκπαίδευση τους σε ρεαλιστικά σενάρια που φυσικά πρέπει να γίνονται σε ρεαλιστικές εγκαταστάσεις.

Τέτοιες όμως όπως είναι φυσικό δεν διαθέτει ο στρατός και όσες θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο είναι μετρημένες.

Για αυτό και χρειάζεται η βοήθεια και άλλων φορέων που θα παραχωρήσουν την άδεια για να χρησιμοποιηθούν παλιά εργοστάσια για παράδειγμα, ως πεδίο μάχης.

Έτσι και το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας «άναψε πράσινο φώς» για να γίνει στις 30 και 31 Μαΐου στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ άσκηση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, ύστερα από σχετικό αίτημα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
 

Ανάλογες ασκήσεις γίνονται τακτικά σε όλη την χώρα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες  που είναι από Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος η οποία εκτελέστηκε από το 535 Μ/Κ ΤΠ.

Κατοικημένες περιοχές

Από την άλλη βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν και αντιδράσεις στην υλοποίηση αναλόγων ασκήσεων για αυτό και το θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ