Αιγαίο: Οι Τούρκοι «πρόσβαλαν» την 25η Μαρτίου με 37 παραβιάσεις και 10 υπερπτήσεις!

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

«Λύσσαξαν» από νωρίς το πρωί οι Τούρκοι ανήμερα της 25ης Μαρτίου όπου θεωρητικά θα έπρεπε βάση των όσων λένε τα ΜΟΕ δε θα έπρεπε να υπήρχε καμία δραστηριότητα.

Αντί για ηρεμία όμως η Τουρκία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν αλλάζει ρώτα και θα συνεχίσει να προκαλεί και να αμφισβητεί ότι και να συμβαίνει.

Έτσι, σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου φρόντισε να δείξει τα δόντια της από νωρίς το πρωί όταν έγινε γνωστό ότι κατέθεσε συντεταγμένες στον ΟΗΕ ώστε να νομιμοποιήσει τη παράνομη Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης όπου συμπεριλαμβάνει περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ταυτόχρονα, από τις 9:30 το πρωί ξεκίνησαν τις υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω με σκοπό να στείλουν μήνυμα στον ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή που επισκεπτότανε εκείνη την ώρα το σύμπλεγμα στο Καστελόριζο.

Και από εκεί και πέρα είτε στον Έβρο την ώρα που γινότανε η έπαρση της σημαίας στο φυλάκιο Καστανιές, είτε στον Άη Στράτη που πρόσφατα οι Αμερικανοί πεζοναύτες συμμετείχαν σε άσκηση στέλνοντας μήνυμα, είτε στη Λέσβο με υπερπτήση στα 3000 πόδια αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές φρόντιζαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι να συντηρούν την ένταση σε υψηλά επίπεδα.

Στα ίδια τα στοιχεία 6 και μάλιστα οπλισμένα τούρκικα μαχητικά F-16 προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και ενεπλάκησαν σε 4 εικονικές αερομαχίες. Την ίδια στιγμή δέκα από τις παραβιάσεις  ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Ρω, Έβρο, ν. Άγιο Ευστράτιο, Δυτικό άκρο Λέσβου, ν. Φαρμακονησίου, ν. Λειψοί, ν. Παναγιά και ν. Οινουσσών.

Φυσικά τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (3x2F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235 και 1 Ε/Π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 37 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δέκα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Ρω (2), Έβρο, ν. Άγιο Ευστράτιο, Δυτικό άκρο Λέσβου, ν. Φαρμακονησίου, ν. Λειψοί, ν. Παναγιά και ν. Οινουσσών (2).

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ