Air Sea Show Καβάλας: Όταν ενώνεται ο ουρανός με τη θάλασσα -ΒΙΝΤΕΟ

Με το σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της η 6th Air Sea Show Καβάλας. Δείτε το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ.

 

 

To 6th Kavala Air Sea Show έρχεται στις 30 Ιουνίου για έκτη χρονιά με μοναδικές συμμετοχές. Το σόου θα διαρκέσει έως και τις 2 Ιουλίου και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Μεταξύ άλλων στο σόου θα υπάρχουν και υπαίθριες εκθέσεις – Δράσεις – Επιδείξεις Αερομοντελισμού αλλά και Ναυτομοντελισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμο και τη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και μέλη τον Οργανισμό Λιμένα, αλλά και πολλούς φορείς της περιοχής προγραμματίζουν τη διεθνή αεροναυτική διοργάνωση «6th Kavala Air Sea Show 2017», στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της πόλης μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: kavala-airshow.com

Η διοργάνωση έχει στρατηγική και επιχειρησιακή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Κρατικές Υπηρεσίες. «Τελεί υπο την Αιγίδα» του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council (EUAC).
Οι αεροπορικές αλλά και ναυτικές επιδείξεις προβάλουν και προάγουν την ανθρώπινη δυνατότητα και τόλμη αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό στους θεατές, διευρύνουν την φαντασία των μικρών παιδιών.

Ο θεσμός πλέον από τους πολίτες για τους πολίτες με σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» από το ξεκίνημα του το 2011 τολμά, πετυχαίνει και αναπτύσσεται κάτω από το πλέον δυσχερές οικονομικό περιβάλλον ύφεσης γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες της κοινωνίας μας στη βάση της ενότητας και της συν εργατικότητας.

Η εικόνα του ουρανού και της θάλασσας με συνδετικό κρίκο το ανάγλυφο της πόλης, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό που μαζί με τα δυναμικά στοιχεία αυτής της μοναδικής στο είδος της διοργάνωσης, συνθέτουν ένα καινοτόμο εργαλείο πολιτιστικής και τουριστικής προβολής για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 

Γνωρίστε τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην «6th Kavala Air Sea Show 2017»:

 

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.

BALTIC BEES Επαγγελματική Πολιτική JET Team

Η μόνιμη αεροπορική βάση της Ομάδας είναι το Αεροδρόμιο (EVJA), 60 Km δυτικά της Ρίγα πρωτεύουσα της Λετονίας.

Οι Αεροπορικές Επιδείξεις περιλαμβάνουν δύσκολους, «έξυπνους» και εντυπωσιακούς ελιγμούς από ένα σχηματισμό 6 αεροσκαφών αλλά και μεμονωμένες επιδείξεις σε ένα μοναδικό σύνολο.

Ιστορία Η Ομάδα σχηματίστηκε το 2008. Οι πρώτες πτήσεις άρχισαν με σχηματισμό δύο αεροσκαφών. Τα επόμενα χρόνια δύο ακόμη JET προστέθηκαν στην Ομάδα και ένα ολοκληρωμένο πλέον πρόγραμμα δημιουργήθηκε. Σε πολύ σύντομο διάστημα υπήρξε ραγδαία αναβάθμιση σε ένα πλήρως επαγγελματικό σχήμα ακροβατικής ομάδας από πολίτες. Από την αρχή εκπαιδευτής πτήσεων και δημιουργός των σεναρίων αεροπορικών επιδείξεων είναι ο Valery Sobolev.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Tactical Air Group 71″Richthofen»

Το JG 71 είναι μέρος του ΝΑΤΟ που σημαίνει οτι πρέπει να είναι έτοιμη να αναπτύξει 12 αεροσκάφη με προειδοποίηση πέντε ημερών. Ωστόσο, η πιθανότητα να χρειαστεί να αναπτύξει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι σχεδόν μηδενική έτσι η πραγματοποίηση του  QRA να διακοπεί για τη Βόρεια Γερμανία.

Το JG 71 μοιράζεται τα καθήκοντα του QRA με το JG 74, που ολοκλήρωσε την έκδοση του Eurofighter στο πρόσφατο 2008.  Ανάλογα με την κατάσταση, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο μονάδες είναι περίπου Φρανκφούρτη-Βερολίνο, με τον JG 71 να προστατεύει το βόρειο τμήμα της Γερμανίας. Το 2007, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το JG 71 ήταν ρεκόρ μαχητικότητας για την Γερμανική Πολεμική Αεροπορία όσον αφορά την πτητική δραστηριότητα διανύοντας πάνω από 7.600 ώρες πτήσης.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ