Ακάρ: Επιβεβαίωσε ότι έκαναν δοκιμή των S-400 – Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ;

S-400

armynow.gr google news

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έκαναν δοκιμή στους S-400 ενώ δήλωσε ότι θέλουν να αγοράσουν και Patriot.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αγοράς των αμερικανικών πυραύλων Patriot, παρότι η χώρα έχει λάβει ήδη τις πρώτες συστοιχίες των S-400 από τη Ρωσία.

Η Τουρκία δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα αγοράς του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος Patriot, παρότι έχει προμηθευτεί ήδη τις πρώτες συστοιχίες των S-400 από τη Ρωσία, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η απόκτηση των S-400 δεν έγινε λόγω προτίμησης αλλά αναγκαιότητας, δεν δείχνει αποξένωσή μας από το ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Ακάρ, αναφέροντας πως «εάν προκύψει τέτοια ανάγκη και εάν μας δοθούν εγγυήσεις σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας, την κοινή παραγωγή και το πρόγραμμα παράδοσης, μπορούμε να αγοράσουμε το σύστημα Patriot ή SAMP-T. Η Τουρκία συνεργάζεται με τους συμμάχους της σε εναλλακτικές επιλογές και θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια».

Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία για τους S-400 τον Δεκέμβριο του 2017 και πέρσι η Άγκυρα έλαβε αρκετές συστοιχίες για το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων.

Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει επικριθεί εντόνως από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το σύστημα ασφαλείας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σε απάντηση στη σύναψη της συμφωνίας, οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να «παγώσουν» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, και πλήρη αποκλεισμό της χώρας.

Παράλληλα, ο Ακάρ επιβεβαίωσε πως η Τουρκία έχει κάνει τεστ στους ρωσικούς πυραύλους στη Σινόπη, σημειώνοντας πως έγιναν προγραμματισμένες κινήσεις που εντάσσονται στο συμβόλαιο.

 

Πηγή: sputnik

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ