Ακόμα μια επικοινωνιακή «επιτυχία» του ΥΠΕΘΑ: Η ματαίωση της επίσκεψης του ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ και η απάντηση της Πρεσβείας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Δεν είναι πρώτη φορά που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πέφτει «θύμα» της δικής του  προβληματικής επικοινωνιακής πολιτικής για την οποία μάλλον πρέπει πλέον να ανησυχήσει το περιβόητο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης.

Η ιστορία με το Όρουτς Ρέις, τα ΜΟΕ με την Τουρκία και οι εργασίες στο φράγμα του Έβρου, είναι ίσως τα πιο γνωστά, όπου η διαχείρισή τους οδήγησε σε «αλαλούμ» μεταξύ ΥΠΕΘΑ, Μαξίμου και ΥΠΕΞ.

Τις τελευταίες ημέρες το ΥΠΕΘΑ ακολούθησε την επικοινωνιακή τακτική των διαρροών και διοχέτευσης πληροφοριών, αντί της επίσημης ενημέρωσης για δύο σημαντικές επαφές του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η πρώτη αφορούσε την επίσκεψη της Γαλλίδα ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί μέσα στην εβδομάδα, η οποία τελικά όπως έγινε γνωστό είχε ματαιωθεί ημέρες πριν. Με κάποια «επικοινωνιακή» λογική άγνωστη σε εμάς, αφού πρώτα διέρρευσε τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα έδιναν και έπαιρναν θεώρησε άσκοπο προφανώς να ενημερώσει ότι η επίσκεψη ματαιώθηκε και για ποιο λόγο.

Αν και το παραπάνω γεγονός δεν γέννησε τελικά σχόλια λόγω της σχετική χαμηλής πολιτικής – και όχι στρατηγικής βαρύτητας – που είχε, ήρθε σήμερα η ανακοίνωση πάλι μέσω «διαρροών» της ματαίωσης της επίσκεψης του ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ, η οποία κι αυτή είχε αναγγελθεί με τον ίδιο τρόπο.

Αυτή η διαχείριση, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε έντονα πολιτικά σχόλια αφού Αρχηγός πολιτικού κόμματος – ο Κυριάκος Βελόπουλος – κατήγγειλε ότι υπουργοί των ΗΠΑ αρνούνται να μιλήσουν με τον ΥΕΘΑ.

Αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η ίδια η Αμερικάνικη Πρεσβεία να προσπαθήσει μέσω ανακοίνωσης να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά γιατί ματαιώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ και οι συναντήσεις του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μ. Έσπερ και τον ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο κι αν κρύβεται κάτι από πίσω. Από αυτά που «διαρρέει» το ΥΠΕΘΑ είναι ότι ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού, καθώς οι δύο ΥΠΑΜ δε θα είχαν συνάντηση, αλλά θα μίλαγαν με τηλεδιάσκεψη το οποίο όμως και αυτό το διέψευσε η Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Άλλωστε το παιχνίδι με τον κορονοϊό ο οποίος χρησιμοποιείται «δια πάσαν νόσο» από πολιτικούς έχει «καεί» πλέον ως δικαιολογία και πρέπει να το σταματήσουν για να μην εκτίθεται. Για τον «κορονοϊό» θυμίζουμε ότι πληροφόρησε το Μαξίμου πως μίλησαν Μητσοτάκης και Ερντογάν μέχρι που ήρθε ο εκπρόσωπος της τούρκικης προεδρίας χθες και αποκάλυψε ότι συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Αιγαίο και της Αν. Μεσογείου.

Πρέπει να καταλάβουν λοιπόν ότι οι «διαρροές» ίσως να βολεύουν κάποιους, αντί της επίσημης πληροφόρησης αλλά είναι και επικίνδυνες και εκθέτουν. Αποτελεί μια επικοινωνιακή πολιτική που στο τέλος δημιουργεί και ερωτηματικά και προβλήματα και επιτρέπει στον καθένα να λέει ότι θέλει. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν εκεί στο ΥΠΕΘΑ και ας το δουν αλλιώς για να μην εκτίθενται συνέχεια.

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ