Αλβανικός αετός: Τι λένε Καμμένος και Άδωνις; (BINTEO)

Η υπόθεση με την φωτογραφία νεαρών στρατευσίμων θα πάει και στην Βουλή. Ο «αλβανικός αετός» όπως φαίνεται ανοίγει πολύ μεγάλη κουβέντα στο στράτευμα και στα κόμματα.

Η υπόθεση με την φωτογραφία εντός στρατιωτικής μονάδας, νεοσύλλεκτων οπλιτών, οι οποίοι σχημάτιζαν με τα χέρια τους τον λεγόμενο «αλβανικό αετό» έχει προβληματίσει την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία.

Ο αντίκτυπος της είδησης στην κοινωνία προκαλεί και τα κόμματα να πάρουν θέση.

Ήδη απο την Μεσογείων διαρρέεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θέλει να υπάρξει αυστηρότητα. Απο την μεριά του ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. προανήγγειλε πως θα ζητήσει εξηγήσεις, και ήδη ο «αλβανικός αετός» θα αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικής παρέμβασης του.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και προανήγγειλε πως θα ζητήσει συναντήσεις με τους νέους Αρχηγούς τους οποίους χαρακτήρισε εξαιρετικούς αξιωματικούς.

Θυμίζεται πως στην ενημέρωση που έστειλε λίγη ώρα αφότου προέκυψε το θέμα το ΓΕΣ στους δημοσιογράφους, υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού και αναφέρει

Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ