Αλεξιπτωτιστές: Το νέο αίμα πήρε τις πτέρυγες του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι νέοι αλεξιπτωτιστές του στρατού πήραν τις πτέρυγες τους στην τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευθέντων που έγινε στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών.

Τα αποφοιτήρια, καθώς και τα διακριτικά Πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, Μονίμους Υπαξιωματικούς και Στρατευσίμους Οπλίτες της 2016 Ε/ΕΣΣΟ, επιδόθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Βασίλειο Κουκουλομμάτη.

Η εκπαίδευση του προσωπικού (στελέχη, οπλίτες) των Ειδικών Δυνάμεων, είναι προσαρμοσμένη στο είδος των αποστολών που αναλαμβάνουν οι μονάδες τους.

Οι σε υψηλό βαθμό ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν το προσωπικό, απαιτούν σκληρή, επίπονη και ρεαλιστική εκπαίδευση, που παρέχεται στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως και στις Σχολές των Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ, ΚΕΑΠ, ΣΧΑΛ, ΚΕΟΑΧ).Φυσικά, η εκπαίδευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων .

Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύονται, ανάλογα με τις αποστολές που αναλαμβάνουν οι μονάδες στις οποίες υπηρετούν:

1. Στον ορεινό αγώνα, με την εκτέλεση αναρριχήσεων σε απόκρημνες βραχώδεις περιοχές.

2. Στον αγώνα στο υγρό στοιχείο, με την εκμάθηση μεθόδων ενεργείας μέσα σε αυτό με τη χρησιμοποίηση ή όχι πλωτών μέσων.

3. Στη χρήση του αλεξιπτώτου, με την συνεχή εκτέλεση επιχειρησιακών αλμάτων.

4. Στον αγώνα σε χιονοσκεπείς περιοχές.

5. Στην εκτέλεση καταδρομικών ενεργειών(δολιοφθορές, καταστροφές κ.λ.π).

6. Στην εκτέλεση αποβατικών, αεραποβατικών και αμφιβίων επιχειρήσεων

7. Στον αγώνα που αναλαμβάνει το Πεζικό, με την εκτέλεση ΤΑΜΣ.

8. Επιπρόσθετα, σημαντικός αριθμός Στελεχών εκπαιδεύεται στην εκτέλεση υποβρυχίων καταστροφών και στην εκτέλεση αλμάτων με αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης.

Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, εκπαιδευμένα στα αλεξίπτωτα και στον ανορθόδοξο πόλεμο, αποκομίζοντας εμπειρίες από την εκπαίδευσή τους σε σχολεία Ειδικών Δυνάμεων του εξωτερικού, διαμορφώνουν μεθοδικά το σύγχρονο μαχητή των Ειδικών Δυνάμεων, άριστα εκπαιδευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ