Αλκιβιάδης Στεφανής: Αντιμετωπίσαμε 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας!

ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Περί τις 9600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας έγιναν χθες κατά την διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για τα σύνορα, όλες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Ο Αλκ. Στεφανής ο οποίες εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο για δεύτερη μέρα έντασης υπογραμμίζοντας πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ομοψυχία.

Παρατήρησε πως οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι αδύνατον να έρχονται στο σύνολο τους από την Ιντλίμπ ενώ εκτίμησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπαίνουν στην διαδικασία να περιορίσουν τον ερχομό τους προς τα σύνορα.

Πάμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λάβαμε, πρόσθεσε τονίζοντας πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα.

«Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης» κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής.

Στο μεταξύ να σημειώσουμε ότι δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα στις Καστανιές Έβρου, όπου χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

 

Πηγή: skai.gr

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ