Ούτε “ρωσοφιλία”, ούτε “αμερικανοφιλία” – Να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα

ΝΑΤΟ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας» *

 

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διάχυτο  φιλορωσικό ρεύμα που πηγάζει από έναν έμφυτο αντιδυτικισμό που πάει πολύ πίσω στα χρόνια του Βυζαντίου και μάλιστα ταυτίζεται με μία ρωσοφιλία (ξανθό γένος, πουτινολατρία κλπ)!

Λίγο τα  περί των ομοδόξων, λίγο τα περί  δυτικών  συνωμοσιών, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί έχουν όντως επηρεάσει αρκετούς συμπολίτες μας. Αυτοί ρίχνουν όλα τα φταιξίματα στην Δύση (αν και μέρος της είμαστε και εμείς) και καταπίνουν αμάσητα ότι προέρχεται από την Μόσχα.

Από την άλλη μεριά όμως έχουμε και εκείνους που υποστηρίζουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα από αυτή που ευρέως αποκαλούμε “Δύση” θεωρώντας ότι η φιλελεύθερη αντίληψη των διεθνών σχέσεων στο τομέα ασφαλείας  σώνει και καλά έχει πάντα δίκιο. Και φυσικά για όλα φταίει η Ρωσία.

Αυτοί οι τύποι μέσα στην άκρατη “φιλελευθερίτηδα” (επιτρέψτε μου την έκφραση) από την οποία πάσχουν  χαρακτηρίζουν με μεγάλη ευκολία “ρωσόφιλο” όποιος δεν αποδέχεται στο σύνολό τους τα αμερικανικά αφηγήματα  για την παρούσα κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ και μέρους της Δύσης (γιατί πρόκειται για μέρος)  και φυσικά όποιον κατανοεί σε όποιο ποσοστό τις ανησυχίες ασφαλείας της Μόσχας.

Το θέμα της απόσχισης μέρος της Περιφέρειας του Ντόνμπας που ανήκει στην Ουκρανία  είναι κάτι άλλο και οι Ρωσικές θέσεις συνιστούν αναθεωρητισμό.

Η Ελλάδα κύριοι και κυρίες ανήκει στην Ατλαντική Συμμαχία, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της αλλά πρέπει να διασφαλίσει και τα δικά της συμφέροντα. Και αυτά της επιβάλουν να μην ακολουθήσει τις υστερικές φωνές κάποιων χωρών στο Δυτικό Στρατόπεδο.

Πολύ καλά κάνει η Ελλάδα και συνεχίζει να λειτουργεί την Πρεσβεία μας στο Κίεβο, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και κάποιες άλλοι σύμμαχοι και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να σταθεί δίπλα στην Ουκρανία και όχι να πηγαίνεις στο Λβίβ.

Για τους μπερδεμένους φιλελέδες είναι δείγμα… ρωσοφιλίας. “Πιάστο αυγό και κούρεψτο”!

Ξεμπερδευτείτε λοιπόν και αφήστε τις θολοθεωρίες για τα… αυταρχικά καθεστώτα και τα λοιπά και τα λοιπά…..


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


 

 

 

*Ανάρτηση στο facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ