Αμφισβητούν ευθέως την ΠΟΕΣ δυο Ενώσεις μέλη της!

Αμφισβητούν ευθέως την ΠΟΕΣ δυο Ενώσεις οι οποίες είναι μέλη της! Με κοινή τους ανακοίνωση θέτουν θέμα νομιμότητας στην εκπροσώπηση των στρατιωτικών

 

Το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για δυο Ενώσεις – μέλη της ΠΟΕΣ οι οποίες βλέποντας την παρουσία στην Βουλή της ΠΟΜΕΝΣ και ακούγοντας για την αίτηση ανακοπής που έχει καταθέσει κατά της ΠΟΕΣ, επειδή είναι σωματείο που ιδρύθηκε με βάση το νόμο των εμπόρων, απευθύνουν ανοιχτά ερωτήματα για το ποιος εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς.

Πρόκειται για τις Ενώσεις Βόλου και Λάρισας οι οποίες δια των προέδρων τους υπογράφουν κοινό Δελτίο Τύπου.

Προφανώς έχει έρθει η ώρα που η πολιτεία θα κληθεί να αποφασίσει για το ποιος είναι νόμιμος εκπρόσωπος των στρατιωτικών και ποιος όχι.
 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β. και της Ε.Σ.Π.Ε.Λ. συναντήθηκαν στο Βόλο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την δευτεροβάθμια Σωματειακή εκπροσώπηση των Στρατιωτικών.
Η ανωτέρω συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν έντονων ανησυχιών των Στρατιωτικών, μελών και μη μελών των Ενώσεων, που υπηρετούν στις δύο περιφερειακές ενότητες.
Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη διαβούλευση για την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου των Στρατιωτικών, εμφανίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων δύο (2) δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Σ. & Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) εκπροσωπώντας τους Στρατιωτικούς, παρόλο που ο ν.4407/2016 αναφέρει ότι θα υπάρχει μόνο ένα δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης των Στρατιωτικών με την επωνυμία <<Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών>>.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να υφίσταται μεγάλου μεγέθους σύγχυση στις τάξεις των Στρατιωτικών.

 
 

Δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, οι δύο εναρμονισμένες με τον ν.4407/16 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τοποθετούνται επί του θέματος ως εξής:
1. Κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία και την Δικαιοσύνη να δώσουν το συντομότερο δυνατό μια οριστική και αμετάκλητη λύση στο θέμα της δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.
2. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, παραμένουν σε καθεστώς ετοιμότητας να προβούν σε κινήσεις νομιμότητας όταν και εάν απαιτηθεί, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ανωτέρω αιτήματος.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
           Ο
    Πρόεδρος
   Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.                                     Ο
                                               Πρόεδρος Ε.Σ.Π.Ε.Λ.
Βασίλειος Δερβίσης
                                                   Θωμάς Ντιντιός
     Σγός (ΤΟΠ)                    Υπσγός (ΤΤΗ)
    6983504250                       6983509548

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ