Αναδρομικά ενστόλων: Απαλλάσσονται της εισφοράς αλληλεγγύης – Αναμένεται ρύθμιση για τα επιδόματα

Νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ απαλλάσει τα φορολογημένα αναδρομικά από από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης – Νομοθετική ρύθμιση ΥΠΕΘΑ για χαμηλόμισθους που κινδυνεύουν να χάσουν κοινωνικά επιδόματα λόγω αναδρομικών
 
 
Απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν σε όσους αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αναλυτικότερα, σε ειδικό κεφάλαιο του νομοσχεδίου περιλαμβάνει συγκεκριμένη διάταξη που αφορά:
Την εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης όσων έλαβαν αναδρομικά ειδικών μισθολογίων με την παρακράτηση φόρου 20% που έχει προηγηθεί. Διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο έρχεται να επικυρώσει την φορολογική απαλλαγή όσων έλαβαν αναδρομικά το 2018 που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι ένστολοι καθώς το ποσό φορολογήθηκε πρώτα με 20% πριν την καταβολή του.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα όπως είχε επισημάνει το armynow.net με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ενταχθεί στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα αντιμετωπιστεί και ο κίνδυνος πολλοί ένστολοι να χάσουν κοινωνικά επιδόματα λόγω των αναδρομικών που έλαβαν.
Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε πολλούς χαμηλόμισθούς ένστολους οι οποίοι με την  προσμετρησή όλου του ποσού των αναδρομικών που έλαβαν στα εισοδήματα του 2018 ουσιαστικά τους αφαιρεί το δικαίωμα σε πολλά κοινωνιά επιδόματα (οικογενειακό κ.α.) για το 2019 καθώς τους ανεβάζει αυτόματα εισοδηματική κατηγορία.
Γι΄αυτό και η νομοθετική ρύθμιση δε θα αφορά όλους τους ένστολους αλλά κυρίως του χαμηλόμισθους οι οποίοι και δικαιούνταν και λάμβαναν διάφορα κοινωνικά επιδόματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ