Αναδρομικά Ενστόλων: Νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΘΑ για να μη χαθούν κοινωνικά επιδόματα

Λύση στο πρόβλημα πολλών ενστόλων που κινδυνεύουν να χάσουν κοινωνικά επιδόματα λόγω της προσμέτρησης των αναδρομικών στα εισοδήματα του 2018 δίνει το ΥΠΕΘΑ με Νομοθετική ρύθμιση
 
 
Με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ενταχθεί στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες του Armynow.net ο κίνδυνος πολλοί ένστολοι να χάσουν κοινωνικά επιδόματα λόγω των αναδρομικών που έλαβαν.
Πηγές από το ΥΠΕΘΑ ανέφεραν στο Armynow.net,  ότι η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται υπο επεξεργασία ώστε να συμπεριληφθεί οπωσδήποτε στο νομοσχέδιο και να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πολλοί ένστολοι να χάσουν κοινωνικά επιδόματα. Η προσμετρησή όλου του ποσού των αναδρομικών που έλαβαν οι ένστολοι στα εισοδήματα του 2018 ουσιαστικά τους αφαιρεί το δικαίωμα σε πολλά κοινωνιά επιδόματα (οικογενειακό κ.α.) για το 2019 αφού τους ανεβάζει αυτόματα εισοδηματική κατηγορία.
Η νομοθετική ρύθμιση δε θα αφορά όλους τους ένστολους αλλά κυρίως του χαμηλόμισθους οι οποίοι και δικαιούνταν και λάμβαναν διάφορα κοινωνικά επιδόματα. Τον κίνδυνο είχαν αναφέρει αρκετοί ένστολοι το προηγούμενο διάστημα και προφανώς το αιτημά τους εισακούστηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και φρόντισε να δώσει λύση. Γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί καθώς όλοι όσοι λάμβαναν αυτά τα επιδόματα, εκτός του ότι τα είχαν ανάγκη, σε περίπτωση που τα έχαναν θα ήταν σαν μην είχαν λάβει ποτέ και τα αναδρομικά.
Μια αντίστοιχη χαρακτηριστική περίπτωση άλλωστε είχε φιλοξενήσει και το Armynow.net το περασμένο Σάββατο μετά από επιστολή που είχε λάβει από Σμηναγό.
Στην επιστολή ανέφερε συγκεκριμένα:
Σμηναγός, Παντρεμένος, 2 τέκνα (το 1 εντός 2018), άνεργη σύζυγος
έλαβα κατά το 2018 καθαρό εισόδημα 16.068,58
επίδομα τέκνων (Α21) 756,00
κοινωνικό μέρισμα 400,00
αναδρομικά 2.315,34
και κάποια μικροποσά αναδρομικών τα οποία όμως καταλογίζονται στα έτη 2013 κ 2014
Οπότε το συνολικό εισόδημα του έτους 2018 ήταν 17224,58 χωρίς τα αναδρομικά και 19539,92 με τα αναδρομικά.
Αν τα αναδρομικά υπολογίζονταν στα έτη τα οποία αντιστοιχούσαν θα λάμβανα στο τρέχον έτος επίδομα στέγασης 2100,00 και έκπτωση ΚΟΤ-Β από τη ΔΕΗ της τάξεως από 150-300 ευρώ.
Να σημειωθεί πως επειδή από το 2018 είμαι ήδη σε κοινωνικό τιμολόγιο θα κληθώ να πληρώσω το ποσό αυτό στη ΔΕΗ προς το τέλος του έτους.
Δηλαδή φαίνεται πως για 2,315,34 ευρώ τα οποία αυθαίρετα το κράτος αποφάσισε να μου καταλογίσει στο έτος 2018 κ όχι στα έτη που αντιστοιχούσαν ζημιώνομαι 2250-2400 ευρώ.
Δηλαδή χάνω ποσό ίσο ή κ μεγαλύτερο των αναδρομικών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ