Ανάκληση αδειών στρατιωτικών, υπάρχουν θέματα «ανοιχτά»

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η πρόσφατη “βόλτα” του Oruc Reis στο Αιγαίο είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στελέχη στο σύνολό τους βρέθηκαν στη θέση τους όπως όφειλαν, άμεσα και χωρίς καμία αμφισβήτηση των διαταγών αλλά και με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Η απόκριση τους ήταν αυτή που όφειλε να είναι.

Κι ενώ τα στελέχη έπραξαν τα αυτονόητα, φεύγοντας από τους τόπους διακοπών τους αμέσως με τη λήψη της σχετικής διαταγής, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία δεν ήταν το ίδιο συνεπής ως προς την οικονομική αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλοί εκ των οποίων είχαν προπληρώσει καταλύματα και υπηρεσίες. Η υπηρεσία λοιπόν αποζημιώνει τα εισιτήρια της επιστροφής των στελεχών, αλλά για τα εισιτήρια των οικογενειών τους και τις προκαταβολές που είχαν δώσει για τα καταλύματα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Κι αν κάποιος θεωρεί πως ο κάθε στρατιωτικός έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές με την οικογένειά του σε πεντάστερα ξενοδοχεία ή σε ελίτ θέρετρα μάλλον δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά στελέχη που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα κι ένα ταξίδι στο εσωτερικό και συνωστίζονται στα θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία μπορεί μεν να προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες κάποιου επιπέδου αλλά ούτε τους πόρους διαθέτουν ούτε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο έχουν. Και για να μην πει κανείς πως οι στρατιωτικοί είναι προνομιούχοι ως προς το γεγονός πως έχουν δικά τους θέρετρα να πούμε ότι αυτά τα πληρώνουν κάθε μήνα από το μισθό τους.

Η πολιτική ηγεσία, όχι μόνο η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες μας έχουν χορτάσει από λόγια στα οποία ήρωες τους «ανεβάζουν» τους στρατιωτικούς και ήρωες τους «κατεβάζουν» αλλά στην πράξη φαίνεται πως τους ήρωες τους έχουν μόνο για τις παράτες. Για να θυμηθούμε και την περίφημη ταινία “Ένας ήρωας με παντόφλες”, η συνήθης πρακτική είναι “εσείς τη δόξα κι εμείς το χρήμα”.

Αν η παρούσα πολιτική ηγεσία θέλει να ξεχωρίσει στην πράξη οφείλει να σεβαστεί το προσωπικό, όπως και το προσωπικό σέβεται την αποστολή και το καθήκον του.

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ,ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ