Στην αναμονή τα ελικόπτερα NH90 – Νέα παράταση του διαγωνισμού υποστήριξής τους

NH-90

Νέα παράταση δόθηκε στον διαγωνισμό για την Υποστήριξη Ελικοπτέρων (Ε/Π) NH90 (Μεταφορικά Ελικόπτερα).

Στην «αναμονή» είναι ο διαγωνισμός υπ’ αριθ. 06/2020 «Υποστήριξη Ελικοπτέρων (Ε/Π) NH90 (Μεταφορικά Ελικόπτερα)», που είχε οριστεί για χθες 28 Απριλίου και μετατίθεται για τις 2 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων με ημερομηνία 27 Απριλίου 2020, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», δεν αναφέρεται ο λόγος της νέας αναβολής, καθώς η προηγούμενη ημερομηνία που και πάλι ανεβλήθη ήταν η 18η Μαρτίου 2020.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα είχε δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες για τα  ελικόπτερα NH90, ενώ ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε παγώσει. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό €5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, €3 εκατ. το πρώτο, €2 εκατ. το δεύτερο και αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τις ανάγκες συντήρησης των ελικοπτέρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα επέλεξε το NH90 το Νοέμβριο του 2002 και προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης αγοράς 20 ελικοπτέρων του τύπου στις 3 Αυγούστου 2003. Ωστόσο από τα 20 ελικόπτερα εκκρεμεί ακόμα η παράδοση 6 NH90, για τα οποία όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε το θέμα σε συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Η συνάντηση είχε βγάλει «λευκό καπνό», αφού διευθετήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για την παράδοση και υποστήριξη των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, οπότε τα πρώτα τρία θα έρθουν άμεσα, ενώ τα άλλα κατά πάσα πιθανότητα θα έρθουν μετά το 2020.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ