Ανασχηματισμός: Έρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο; Τι ακούγεται για το ΥΠΕΘΑ;

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ή οι «διορθωτικές κινήσεις» όπως τον έχει «βαφτίσει» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.gr υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να τον ανακοινώσει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται, ενδεχόμενο το οποίο έχει βάλει «φωτιά» στις καρέκλες υπουργών και υφυπουργών αλλά και όσων ελπίζουν σε υπουργοποίηση.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει ποια πρόσωπα θα παραμείνουν, ποια θα μετακινηθούν και ποια νέα θα προστεθούν στην κυβέρνηση.

Η ακριβής όμως σύνθεση και το εύρος των αλλαγών θα εξαρτηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Ιουλίου και κυρίως από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε αυτή. Κριτήριο θα αποτελέσει αν τελικά οι ηγέτες καταφέρουν να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση σε σχέση με το Ταμείο ανάκαμψης. Ενώ ένας ακόμα βασικός παράγοντας θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όπου η ελληνική κυβέρνηση αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε περίπτωση τούρκικης παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όλα τα παραπάνω θα κρίνουν με ποιους θα συνθέσει τη νέα κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα σε επίπεδο οικονομίας και εθνικών θεμάτων που αναμένεται να ανοίξουν από το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το ΥΠΕΘΑ πάντως οι πληροφορίες διίστανται, με κανένα ενδεχόμενο να μην κερδίζει περισσότερους πόντους, καθώς θα εξαρτηθεί από το είδος και το γενικότερο εύρος του ανασχηματισμού που θα γίνει τελικά, ενώ δεν είναι απίθανο το δίδυμο Παναγιωτόπουλου – Στεφανή να παραμείνει λόγω της οξυμένης κατάστασης με την Τουρκία.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως και οι διεργασίες που γίνονται με πρωτοβουλία της Γερμανίας μπορεί να επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές τόσο στο ΥΠΕΘΑ όσο και στο ΥΠΕΞ ώστε να αντιμετωπιστούν πιο …διπλωματικά οι όποιες εξελίξεις!

Πάντως πολύ έντονα συνεχίζουν να ακούγονται δύο ονόματα για τη θέση του ΥΕΘΑ σε περίπτωση που μετακινηθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ταυτόχρονα ακούγεται και για το ΥΠΕΞ –  για το οποίο υπάρχουν και πολλοί ακόμα μνηστήρες –  αλλά και ο νυν υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος θεωρείται και από τους έμπιστους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι «πολιτικές ημέρες» πάντως μέχρι το Σαββατοκύριακο είναι τεράστιες και μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες, οι οποίες επέμεναν για το συγκεκριμένο χρόνο, αλλά και για το πως θα συνταχθεί η νέα κυβέρνηση και με τι προοπτική, καθώς δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ