Ανεστάλη προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Δεκτό έγινε το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής για αναστολή της χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό.

 

 

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου σε έναν απ’ τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που εκζητούνται στην Τουρκία, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου εξέδωσε απόφαση χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου κρίνοντας ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν στο μεταξύ στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού οι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

Όπως είναι γνωστό, στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ο τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ