Αντίποινα της Τουρκίας με πάγωμα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την αντιπαράθεση με την Ελλάδα 17 ημέρες πριν τις εκλογές με αντίποινα και εκβιασμούς για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων αξιωματικών.

 

 

Σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα στο επίπεδο των αντιποίνων προχωράει η Τουρκία ανακοινώνοντας μέσω του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι παγώνει τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες που είχε με την Ελλάδα.

Τα αντίποινα ευθαρσώς επισημάνθηκε από τον τούρκο υπουργό, ότι αφορούν την απελευθέρωση των τούρκων αξιωματικών που η Αγκυρα κατηγορεί για ενεργή συμμετοχή στο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016 και οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του σημείωσε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών καθώς τόνισε ότι «αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Πρόσθεσε οτι οι περισσότεροι πραξικοπηματίες επιλέγουν την Ελλάδα για να διαφύγουν. «Αυτό το θέμα η Τουρκία πρέπει να το λύσει» », τόνισε ο Μ.Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει μια συμφωνία με την Ευρωπαική Ενωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που θα συνεχίσει να υλοποιείται.

Αλλά με την Ελλάδα, πρόσθεσε, αυτή η συμφωνία παίρνει τέλος. Βέβαια, κατέληξε, η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ελλάδα. Αλλά αυτή την στιγμή η συμφωνία σταματάει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ