ΑΝΥΕΘΑ: Υπέγραψε Πρωτόκολο στήριξης των ΕΔ στον αυθεντικό Μαραθώνιο

Οι ΕΔ μέσω του ΑΣΑΕΔ στέκονται αρωγός στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών τόνισε ο ΑΝΥΕΘΑ μιλώντας στην έκθεση ERGO MARATHON EXPO 2018
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) υπέγραψε, ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας  ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στα εγκαίνια της έκθεσης ERGO MARATHON EXPO 2018. Ο ΑΝΥΕΘΑ συμμετείχε και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο, στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.
Το ΥΠΕΘΑ παρέχει μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) την υποστήριξή του στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ με τη συνδρομή του ΣΕΓΑΣ τα τέσσερα τελευταία χρόνια διεξάγεται παράλληλα ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ο οποίος εξελίσσεται σε διεθνούς εμβέλειας γεγονός, με την ονομασία «Military Marathon».
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018

Η τοποθέτηση του ΑΝΥΕΘΑ έχει ως εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία μου σήμερα εδώ, στην τελετή έναρξης της Έκθεσης του 36ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, με την ιδιότητά μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Εκπροσωπώντας όλη την πολιτική ηγεσία αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ήθελα να χαιρετίσω την έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων του 36ου Κλασικού Μαραθωνίου, που θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή με τη διοργάνωση του αγώνα.
Ταυτόχρονα, θα έχω σε λίγο την τιμή και τη χαρά να συνυπογράψω με τον κύριο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ ένα Πρωτόκολλο σταθερής και συστηματικής Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων.
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018

Το Πρωτόκολλο αυτό βασίζεται σε δύο άξονες:

Αφενός, τη θεσμοθέτηση ουσιαστικά της -ήδη σημαντικής τα τελευταία χρόνια- συμβολής και υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων στην ετήσια διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου.
Αφετέρου, την απαραίτητη σε εμάς συνδρομή του ΣΕΓΑΣ για την ανάπτυξη του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, που διεξάγεται παράλληλα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την περαιτέρω αναβάθμισή του σε διεθνούς εμβέλειας γεγονός, με την ονομασία “Military Marathon”.
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018
Ο Μαραθώνιος αποτελεί διαχρονικά έναν ξεχωριστό, έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου.
Όσοι δρομείς τρέχουν στα χνάρια της αρχαίας διαδρομής, μεταφέρουν σε κάθε άκρη του πλανήτη το οικουμενικό μήνυμα της συμμετοχής, της δοκιμασίας, της επιμονής, της προσπάθειας μέχρι το τέλος.
Συνειδητά ή μη, αποτελούν τους συνεχιστές της προσπάθειας και του αγώνα τριών σημαντικών ανθρώπων με υψηλά ιδανικά, που απέκτησαν άξια τον δικό τους συμβολισμό και τη δική τους θέση στην ιστορία:
Του Φειδιπίδη, του Αθηναίου οπλίτη που παρά την εξάντληση της μάχης μετέφερε στους συμπολίτες του την είδηση της νίκης, της επικράτησης των λίγων, αλλά αποφασισμένων ηρωικών Αθηναίων στρατιωτών, απέναντι στην ισχυρότερη αυτοκρατορία του τότε κόσμου.
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018
Του Σπύρου Λούη, του νικητή του Μαραθώνιου δρόμου των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ενός γνήσιου πρεσβευτή της απλότητας, της ανιδιοτέλειας και του ευ αγωνίζεσθαι.
Και τέλος του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης. Του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας και της εμπέδωσης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Του ανθρώπου που δεν δίστασε στιγμή να συγκρουστεί με το παρακράτος της εποχής, υπερασπιζόμενος το δίκαιο των πολλών.
Είναι λοιπόν σαφές πως ο Μαραθώνιος δεν αποτελεί απλά ένα δρομικό άθλημα αντοχής.
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018
Είναι ίσως το μοναδικό αθλητικό γεγονός που συμπυκνώνει μέσα από το πέρασμα των αιώνων τόσες πολλές αξίες, τόσα πολλά ιδεώδη και μηνύματα. Αποτελεί μια γέφυρα Ειρήνης, Δημοκρατίας και Πολιτισμού, από το χθες στο σήμερα και στο αύριο.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού τους έχουν σταθεί αρωγός στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, συνδράμοντας σημαντικά, τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνικά μέσα.
Φέτος, εξακόσιοι περίπου αθλητές – στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Με 600 δρομείς οι ΕΔ και ενεργή συμμετοχή

Έχει φτάσει λοιπόν η κατάλληλη στιγμή, προκειμένου η αγαστή μας αυτή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ να αναβαθμιστεί και να οριστεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.
ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα Εκθεση Ergo Marathon Expo 2018
 

Ο σκοπός μας διττός:

Αφενός, η ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του Κλασικού Μαραθωνίου -με τις σταθερές αξίες της αυθεντικότητας και της ιστορικότητας που αυτός εμπεριέχει- σε κορυφαία γιορτή του κλασικού αθλητισμού παγκοσμίως.
Αφετέρου, η ανάδειξη της άρρηκτης σύνδεσης των Ενόπλων Δυνάμεων με την ιστορική αφορμή και αφετηρία του θεσμού των Μαραθωνίων, που διοργανώνονται πλέον σε ολόκληρη την υφήλιο.
Με τις σκέψεις αυτές, και με την ελπίδα της απαρχής μιας διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΣΕΓΑΣ, είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και να ευχηθώ από βάθους καρδιάς κάθε επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ