ΑΟΟΑ: “Αυτό που το πάτε ρε παιδιά;”

Οι παρατρεχάμενοι του ΑΟΟΑ και ο μεγάλος επιχειρηματίας!

Από τον Τσεκουράτο!

Ήταν κάποτε κάτι παλικάρια που αυτοπροσδιορίζονταν ως μεσίτες. Περιφέρονταν μεταξύ των στρατιωτικών των Μετοχικών Ταμείων, του ΑΟΟΑ, των οργανισμών που έδιναν εξοχικά οικόπεδα στους στρατιωτικούς (ΟΣΜΑΕΣ να πούμε, Μαλεσίνα).

Ένας Στρατηγός κάποτε λοιπόν που δε φημιζόταν για τη διπλωματία, θέλησε να γνωρίσει τους μεσίτες και τους “μεσίτες” για να δεί τι κάνουν καθότι θα αναλάμβανε Διυεθυντής στον ΑΟΟΑ και άκουγε διάφορα γι’ αυτούς. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να τους μαζέψει σε ένα χώρο για να γνωριστούν και για να καταλάβει ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος τους.

Τα παλικάρια λοιπόν αυτά, που λίγο πολύ γνωρίζονταν μεταξύ τους και κανένας δεν είχε καλό λόγο για τον άλλο, προσκλήθηκαν σε δημόσιο χώρο στου Παπάγου για να πιούν ένα καφέ και να γνωριστούν με το Στρατηγό.

Ο Στρατηγός, περίεργος να δει τι γίνεται, τους έπιανε έναν έναν και ρώταγε τι κάνουν. Άλλοι με μισόλογα, άλλοι με υπεκφυγές κι άλλοι με καταφανή ψέματα δεν προσδιόριζαν το ρόλο τους συγκεκριμένα. Κάποια στιγμή, μπήκε στο χώρο ένας ταλαίπωρος άνθρωπος ο οποίος δε μίλαγε και τόσο καθαρά.

Ο Στρατηγός, πήγε προς το μέρος του και νομίζοντας πως είναι κι εκείνος μεσίτης του έπιασε την κουβέντα. Ο συνομιλητής του, που δεν έστεκε και πολύ στα καλά του, άρχισε να μιλάει για εκατομμύρια δραχμές, για περιουσίες και για μεγάλες δουλειές. Ήταν δε τόσο πειστικός που ο Στρατηγός έεινε μαζί του για ώρα, παρόλο που το παρουσιαστικό του και η μπόχα από την απλυσιά του δεν τον ενθουσίαζαν!

Προς το τέλος της συγκέντρωσης, ο εξαιρετικά “τσεκουράτος” Στρατηγός είπε στους μεσίτες: “Έχω καταλάβει πάνω κάτω τι δουλειά κάνετε όλοι εσείς”, και δείχνοντας προς τον ανθρωπάκο: “Αλλά αυτό εδώ που το πάτε ρε παιδιά;”

Όλοι σχεδόν οι στρατιωτικοί οργανισμοί έπασχαν και πάσχουν από παρατρεχάμενους, συνδικαλιστές (ακόμα κι η ΕΥΠ) και άλλους καλούς ανθρώπους που ζούν παρασιτικά απ’ αυτούς. Αν βρεθεί κανένας περίεργος τύπος με έλλειψη διπλωματίας καμιά φορά τότε ίνεται και κανένα θαύμα!

Όσοι επιθυμούν να μας πουν τη δική τους ιστορία, δεν έχουν παρά να τη στείλουν στο tsekouratos@armynow.net για να δημοσιευτεί. Η στρατιωτική ζωή είναι γεμάτη από ατέλειωτες σπαρταριστές εμπειρίες. Ας τις μοιραστούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ