Απαιτείται Άμεση Αλλαγή της Επικοινωνιακής Διαχείρισης στα Ελληνοτουρκικά

ΠΕΤΣΑΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ORUC REIS

Για μια ακόμα φορά παρατηρούμε μια τραγική επικοινωνιακή διαχείριση στα Ελληνοτουρκικά θέματα.

Η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Ναυάρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου έφερε ένα αποτέλεσμα που τόσο στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό της χώρας  είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας.

Κι εξηγούμαστε: Η παραδοχή από την πλευρά του Ναυάρχου πως το Uruc Reis έκανε έρευνες σε περιοχή της Ελληνικής υφαλικρηπίδας αποτελεί εν δυνάμει αποδοχή από την Ελληνική πλευρά τετελεσμένου, κάτι που προφανώς δεν επιδιώκουμε. Ο Ναύαρχος, ο οποίος είναι και ικανότατος αλλά και γνώστης θεμάτων ασφαλείας, στην προσπάθεια του να μιλήσει ανοιχτά, διέπραξε ένα εξαιρετικά κρίσιμο επικοινωνιακό λάθος:

Αποδέχτηκε δια του θεσμικού του ρόλου κάτι που η Ελληνική πλευρά και η Ελληνική κυβέρνηση έχει οριοθετήσει ως μη αποδεκτό. 

Το ολίσθημα αυτό έρχεται να ακολουθήσει μια σειρά άλλων παρόμοιων επικοινωνιακών λαθών τα οποία η Τουρκική πλευρά έχει αναδείξει σε μείζονα θέματα στη διεθνή σκηνή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ελάχιστη ώρα μετά σε διπλανή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την ακριβώς αντίθετη κατηγορηματική διαβεβαίωση για το Oruc Reis: «Έρευνες πάντως δεν έκανε».

Δείτε εδώ τη δήλωση του κ. Πέτσα, μετά το 24.50 του σχετικού βίντεο

Μπορούμε να πούμε πολλά αλλά δεν έχουμε καμία πρόθεση να “διαφημίσουμε” την Τουρκική επικοινωνιακή στρατηγική. Εμάς μας ενδιαφέρει η δικιά μας επικοινωνιακή στρατηγική κι εκεί οφείλουμε να επικεντρωθούμε.

Φαίνεται πως στον τομέα αυτό δεν τα πάμε καλά. Ενώ διαθέτουμε και τους ανθρώπους αλλά και την τεχνογνωσία που απαιτείται δεν πράττουμε ανάλογα. Αυτή την ευθύνη οφείλει να την πάρει ο πρωθυπουργός και να πράξει αυτό που σε όλες τα κράτη λίγο έως πολύ συμβαίνει: Να σταματήσει άμεσα η πολυφωνία στελεχών και αρμοδίων καθώς και οι απόψεις που εκφράζονται από θεσμικά όργανα.

Μια και μόνη άποψη οφείλει να εκφράζεται: Η επίσημη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης. Αλλιώς προκαλείται σύγχυση και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και καθώς η Τουρκία παραμονεύει στο παραμικρό λάθος που θα κάνουμε, εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε το κράτος μας.

Δεν αντιστρατευόμαστε κανέναν και τιμούμε ιδιαίτερα εκείνους που σε δύσκολες συνθήκες έχουν αναλάβει θεσμικό ρόλο, η κριτική που κάνουμε έχει έναν και μόνο γνώμονα: Το συμφέρον της Ελλάδος.

 Οι αυτοσχεδιασμοί, η πολυφωνία και οι ερασιτεχνισμοί έχουν φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Ας εκλείψουν λοιπόν.

 

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ