Από την απατηλή μακαριότητα στη σκληρή πραγματικότητα!

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας» 

 

 

Αυτοί που “πέφτουν από τα σύννεφα”  από την εφαρμοζόμενη πολιτική Τουρκίας να προσεγγίσει τους μέχρι τώρα αντιπάλους της και κυρίως  από την θετική ανταπόκριση εκείνων  να απευθυνθούν σε όλους αυτούς που δημιούργησαν εικονική πραγματικότητα και σε μία απατηλή μακαριότητα  ισχυριζόμενοι ότι  κάναμε “συμμαχίες” που άλλαξαν τις γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή μας και αυτό μας… εξασφαλίζει. Τώρα έρχονται γελοιωδώς να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και ψάχνουν το… γεωπολιτικό αποτύπωμα…

Επαναλαμβάνω ότι οι διεθνείς σχέσεις διέπονται από έντονη και διάχυτη κυνικότητα και τα συμφέροντα είναι αυτά που πρωτίστως τις καθορίζουν. ΗΑΕ, Ισραήλ πολύ καλά κάνουν από μέρους τους και επιδιώκουν σε πρώτο χρόνο ύφεση και κατόπιν εξομάλυνση αν και η πορεία θα είναι μακρά. Ακολουθούν Σαουδική Αραβία και κάποια στιγμή η Αίγυπτος.

Τεράστιο λάθος αν πέρα από τα της  προπαγάνδας πιστέψαμε και αφεθήκαμε για την ασφάλεια μας πάνω σε αυτές τις συνεργασίες που καταχρηστικά ονομάστηκαν από Κυβέρνηση και τα ..παπαγαλάκια…”συμμαχίες”!

Εμείς τι κάναμε άραγε;

Όσο συνεχίζουν το παραμύθι της “στριμωγμένης και απομονωμένης” Τουρκίας τόσο πιο αστείοι γίνονται

Στους δημοσιογράφους και διεθνολόγους που πρόβαλλαν αυτήν την μυθολογία είμαι υποχρεωμένος να τους θυμίσω τα παρακάτω :

Παναγιώτης Κονδύλης: “Καμιά προστασία και καμιά συμμαχία δεν διασφαλίζει τελειωτικά όποιον βρίσκεται μαζί της σε σχέση μονομερούς εξάρτησης. Η αξία μιας συμμαχίας για μιαν ορισμένη πλευρά καθορίζεται από το ειδικό βάρος της πλευράς αυτής μέσα στο πλαίσιο της συμμαχίας. Ισχυροί σύμμαχοι είναι άχρηστοι σε όποιον δεν διαθέτει ο ίδιος σεβαστό ειδικό βάρος, εφ’ όσον ανάλογα με τούτο εδώ αυξομειώνεται το ενδιαφέρον των ισχυρών”

Kenneth Waltz:Η ανάλυση της διεθνούς πολιτικής είναι το αντίστοιχο της ιατρικής”. Λάθος διάγνωση ή απροσεξία και πολιτικός-στρατηγικός ανορθολογισμός οδηγεί σε λάθος θεραπεία και ζημιές ή και θάνατο.”

Και βέβαια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία ακόμα και όπως είμαστε και ακόμα όπως είναι αυτή.

Αλλά  να αναφερόμαστε στην κατάσταση με τίμια γλώσσα, με ρεαλισμό των διαπιστώσεων και φυσικά  αντιμετώπιση της πραγματικότητας χωρίς εξωραϊστικές υπεκφυγές!

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


 

 

*Ανάρτηση στο facebook

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ