Από που πάνε στο Καστελόριζο ρε πατριώτη;

ΡΟΖΑΚΗΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Χρήστος Ροζάκης, προσωπικότητα αμφιλεγόμενη και εξόχως συνδυασμένη με την εξωτερική πολιτική του τόπου μας.

Αποχαιρέτησε τη θέση του υφυπουργού εξωτερικών που του έδωσε ο Κώστας Σημίτης μετά τη “διαχείριση” της κρίσης των Ιμίων αλλά ποτέ δεν αποχαιρέτησε ουσιαστικά την εξωτερική πολιτική του τόπου αφού πάντα κατά κάποιο τρόπο “τρύπωνε” παντού, είτε σαν πανεπιστημιακός, είτε σαν ειδικός, είτε σαν «γκουρού» της εξωτερικής πολιτικής.

Το 1997 τον παραίτησε ο Κώστας Σημίτης διότι αποτελούσε θρυαλλίδα στο κυβερνητικό του σχήμα, καθότι ο Κουρής και η Αυριανή τον έκραζαν συνεχώς χαρακτηρίζοντας τον “εθνικό μειοδότη”. Οι απόψεις του για να τα βρούμε με τους γειτόνους βαλκάνιους με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με παραχωρήσεις εθνικού ζωτικού χώρου είναι γνωστές τοις πάσι. Εσχάτως χρησιμοποιήθηκε εντέχνως από την κυβέρνηση για την οποία εργάζεται μάλλον ως “σκαιός σύμβουλος” για να μας πει δημόσια τι παραχωρούμε στη διαπραγμάτευση, δηλαδή το Καστελόριζο και τα πέριξ αυτού.

Το κακόμοιρο αυτό το νησάκι μετά την έμπνευση του Γιώργου Παπανδρέου να μας ανακοινώσει από εκεί την είσοδό μας στα μνημόνια και την περιπέτεια του ξεπουλήματος της εθνικής μας κυριαρχίας, φαίνεται να μη μας αρέσει πια. Άλλος λέει πως δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα, άλλος (αριστερός αυτός) πως δεν είναι στο Αιγαίο και ο Ροζάκης πως βρίσκεται μακριά.

Ρε σεις να το δώσουμε αλλά γιατί; Θα ξαναπάρουμε τη Σμύρνη και το Αϊβαλί; Ή μήπως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, πάγια τουρκική απαίτηση; Και καλά οι Τούρκοι μας λένε να πάμε να κουβεντιάσουμε, δηλαδή να τους πούμε τι προτιθέμεθα να χάσουμε και τι γουστάρουμε να κερδίσουμε. Αλλά όπως μας είπε ο Ναύαρχος Διακόπουλος δεν το έχουμε ρε παιδί μου να διαπραγματευόμαστε προς όφελός μας. Τι άλλο να πει δηλαδή ο άνθρωπος για να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει και μπράβο του, του Ναυάρχου.

Για να μην το ξεχάσουμε το Καστελόριζο και για να μη ρωτάμε από ποιό δρόμο πάμε κατά κει, πιθανόν με διαβατήριο, οφείλουμε ν’ αντιδράσουμε συνολικά, υπάρχουν φωνές λογικής και πατριωτισμού σ’ όλα τα κόμματα. Ας φωνάξουν όλοι μαζί μπας και το σώσουμε το δόλιο το νησάκι. Εκτός κι αν πάμε στη λογική Δένδια, δηλαδή να μαλώσουμε για μερικά στρέμματα χωράφι, ειδικά άγονο χωράφι. Υπάρχει κι η άλλη περίπτωση βέβαια να βγει κανένας πρωθυπουργός και να μας ανακοινώσει κι άλλη καταστροφή από το Καστελόριζο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ