Από τα «κρύα» της Ευρώπης στο «θερμό» κλίμα του Άμπου Ντάμπι στην IDEX 2019 ο Αποστολάκης

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης συμμετέχοντας στην Αμυντική Έκθεση IDEX 2019. Ποιες ήταν οι δύο πρώτες συναντήσεις που είχε και με ποιούς
 
 
Από τα κρύα των Βρυξελλών και του Μονάχου των προηγούμενων ημερών στο «θερμό» κλίμα του Άμπου Ντάμπι βρέθηκε σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης ώστε να συμμετέχει στην Αμυντική Έκθεση IDEX 2019. Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί τον τρίτο και τελευταίο σταθμό του διπλωματικού – στρατιωτικού ταξιδιού του ΥΕΘΑ που ξεκίνησε με την Σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Έτσι μετά τις συναντήσεις κορυφής με διπλωματικούς και στρατιωτικούς παγκόσμιας επιρροής για θέματα γεωπολιτικής και ασφάλειας σειρά πήρε η γνωστή αμυντική έκθεση με πλήθος εταιρειών του τομέα από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν. Η έκθεση ταυτόχρονα αποτελεί και ευκαιρία για συναντήσεις και συζητήσεις που αφορούν κρατικά εξοπλιστικά προγράμματα.
Η επίσκεψη του ΥΕΘΑ στο Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο και ήδη σήμερα είχε τις πρώτες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον Διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν με τον οποίο και θα έγινε συζήτηση για τα ελληνικά παλαιά μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 30 τα οποία τα ΗΑΕ έχουν εκφράσει την θέληση να αγοράσουν. Το θέμα δεν είναι νέο και έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις επισκέψεις αλλά δεν είχε προχωρήσει αν και τα οικονομικά δεδομένα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων δεν χωράνε και πολλές συζητήσεις.

Δεύτερη συνάντηση του ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη ήταν με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Davit Tonoyan. Τις δύο χώρες φυσικά ενώνει η διαχρονική αντιπαράθεση με την Τουρκία και οι γενοκτονίες που έχει διαπράξει στους δύο λαούς των Αρμενίων και των Ποντίων. Ήδη πάντως από πέρσι έχουν υπάρξει ανοιχτές συζητήσεις  για  συνεργασία στην Αμυντική Βιομηχανία ώστε να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών αλλά και τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ