Αποφάσεις του ΣτΕ: Ενστολοι εν ενεργεία κατεβαίνουν στο …πεζοδρόμιο!

“Καυτός” μήνας αναμένεται να είναι ο Μάιος. Ένστολοι ετοιμάζονται να κατέβουν στο πεζοδρόμιο διεκδικώντας να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ. 

 

Τα ισοδύναμα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν βρέθηκαν, οι μειώσεις στις αποδοχές όλων των ενστόλων από την 1η Ιανουαρίου 2017 είναι γεγονός!

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, συναντήθηκαν σήμερα για να κάνουν εκτίμηση της κατάστασης και να προγραμματίσουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, είναι φανερό ότι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και την επίλυση άλλων κλαδικών θεμάτων.
 

Δείτε τι αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση:

Συναντήθηκαν σήμερα οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας προκειμένου να εξετάσουν την κοινή τους περαιτέρω στάση ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων που δρομολογούνται εντός του Μαΐου από την Κυβέρνηση.

Σε πνεύμα αγωνιστικής διάθεσης, τέθηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα του κλάδου μας όπως είναι η μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, το πάγωμα των προσλήψεων, οι αποσπάσεις των πυροσβεστών για τη στελέχωση των αεροδρομίων, η προβληματική λειτουργία του ΕΦΚΑ κ.λπ.
 

Τα καυτά αυτά ζητήματα σε συνδυασμό με τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, βυθίζουν ακόμα περισσότερο τον ένστολο στην φτώχεια και τα Σώματα Ασφαλείας στην απαξίωση εφόσον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα δώσει την πρέπουσα απάντηση κατ’ αρχήν με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων διαδηλώσεων και στη συνέχεια στις νέες κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή μας όχι απλώς σε επίπεδο αντιπροσωπευτικής παρουσίας.
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ