Όταν είσαι πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, ΥΕΘΑ, ΟΥΚΑΣ και πρέπει να λάβεις τη γνώμη του πρώην ναύτη…

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΣΙΠΡΑΣ

Του Λάμπρου ΤζούμηΑντιστράτηγου ε.α.  –  Σχολιασμός στο facebook που αφορά την αναδίπλωση του κ. Αποσστολάκη

 

Η «αναδίπλωση» του κ. Αποστολάκη μετά το τράβηγμα του αυτιού από την Κουμουνδούρου καταδεικνύει δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό και τη σχέση πολιτικού συστήματος και στελεχών Ε.Δ….

Ευτυχώς πάντα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.

Όταν είσαι απόστρατος, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, ΥΕΘΑ, ΟΥΚΑΣ, κ.λπ , δηλ. δεν περιμένεις κάτι για την επαγγελματική σου καταξίωση και  πρέπει να λάβεις για μια απόφασή σου τη σύμφωνη γνώμη του πρώην ναύτη αλλά αυτού που θεωρείς «ευεργέτη» και πολιτικού προϊσταμένου σου, αντιλαμβάνεται κάποιος σε τι υπαναχωρήσεις μπορείς να φτάσεις όταν είσαι εν ενέργεια.

Μετά το 1974 σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει να «ευνουχίσει» τους στρατιωτικούς μέσω της σχέσης αλληλεξάρτησης προαγωγών, αποστρατειών, μεταθέσεων, κ.λπ.

Όποιος στρατιωτικός επιθυμεί να εμπλακεί ΕΝΕΡΓΑ με την πολιτική πρέπει να έχει μεγάλο στομάχι.

Η φράση του Κ. Σημίτη στην κρίση των Ιμίων στον τότε Α/ΓΕΕΘΑ :

«Δεν σου είπα ρε μαλάκα να πιάσεις και το άλλο νησί»

αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό και την νοοτροπία που θα αντιμετωπίσει.

Όλα αυτά ξεπερνιούνται αν είναι ολίγον αριβίστας δηλ. πρόσωπο χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, που θέλει να ανέλθει επαγγελματικά και κοινωνικά χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΡΑΤΗΓΕ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΚΟΛΩΝ ΓΑΛΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΦΙΤΣΙΩΝ,ΜΕ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ…..

  2. Δηλαδή Στρατηγέ, αν έλεγε ναι στον Μητσοτάκη, θα ήσουνα ευχαριστημένος;;; Μήπως θα έλεγες οτι υπέκυψε στην προσφορά της υπουργικής θέσης, αποποιούμενος την προηγούμενη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Αυτά λέτε και κάνετε μόλις αποστρατευτείτε, γιατί πιό πρινб είστε της τακουνοκρουσίας και οσφυοκαμψίας, με το ΜΑΛΙΣΤΑ να είναι μέσα στο λεκτικό DNA. Και όταν αυτή είναι η συμπεριφορά σας, καλά κάνουν και μας έχουν χεσμένους !!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ