Απόστρατοι κατα Τράμπ: Βγάλε την στολή και μην την ξαναβάλεις

Βράζουν οι απόστρατοι με τον Ντόναλντ Τράμπ. Η αφορμή είναι η εμφάνιση του με στρατιωτική στολή, η αιτία όμως είναι πολύ πιο παλιά και την λένε.

Φόρτωσαν, κατα το κοινώς λεγόμενο, με τον Ντόναλντ Τράμπ οι απόστρατοι με το που τον είδαν να φοράει στρατιωτική στολή.

Το στρατιωτικό μπουφάν και το στρατιωτικό τζόκεϋ που έβαλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θύμισε στους βετεράνους την …λεπτομέρεια οτι ο Ντόναλντ Τράμπ δεν έχει υπηρετήσει ούτε πολεμήσει φυσικά στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Αποτέλεσμα; Ο ένας μετα τον άλλο στα social media να καλούν τον πρόεδρο των Η.Π.Α. να σταματήσει τον λαϊκισμό, να βγάλει την στολή και να μην την ξαναφορέσει ποτέ και για κανένα λόγο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφώνησε λόγο στο USS Gerald R. Ford για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ και εκεί ήταν που εθιμοτυπικά το πλήρωμα του χάρισε μια στολή. Ο ασυγκράτητος πρόεδρος είπε να την δοκιμάσει επι τόπου και απο εκεί ξεκίνησαν όλα.

Στα πιο κόσμια σχόλια των βετεράνων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων τονίζεται η υποκρισία που δείχνει η στάση του προέδρου των ΗΠΑ αλλά και τα συναισθήματα οργής που νιώθουν όσοι πολέμησαν.

Φυσικά υπήρξαν και λιγότερα σχόλια απο την άλλη πλευρά ώς απάντηση. Οι θαυμαστές του Ντόναλντ Τράμπ νιώθουν απο την μεριά τους περήφανοι.

Κάπως έτσι διχάστηκαν και οι βετεράνοι ακολουθώντας την τάση που αναπτύσσεται στην χώρα να διαιρείται ο λαός σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Κριτική για τις στρατιωτικές δαπάνες

Ο Τύπος πάντως ασκεί κριτική στον Ντόναλντ Τράμπγια έναν άλλο λόγο. Για το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διάλεξε να μιλήσει για αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες απο το κατάστρωμα του ακριβότερου πλοίου των ΗΠΑ την ώρα που η χώρα υποφέρει.

Μόνο για το ναυτικό των ΗΠΑ το σχέδιο Τράμπ θέλει να αυξάνονται τα σκάφη του απο τα 270 στα 350

Συνολικά η αύξηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό θα φτάσει στο 10% όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ