Απώλεια Στρατιωτικού Υλικού στη Λέρο: Υπάρχουν κι άλλα τέτοια περιστατικά;

ΥΝΤΕΛ

Τι γίνεται με την απώλεια Στρατιωτικού Υλικού στη Λέρο και πώς διακινούνται οι κρίσιμες πληροφορίες γύρω από αυτήν. Υπάρχουν κι άλλα περιστατικά;

Η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απώλεια του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο έχει, για μια ακόμα φορά, πλήξει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έκοντες – άκοντες πολλοί σχετικοί και άσχετοι διακινούν κρίσιμες πληροφορίες με πολλαπλές συνέπειες.

Καίτοι ο νόμος προστατεύει το Κράτος από τέτοιους κινδύνους φαίνεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί από τα όργανα του Κράτους. Κι εξηγούμαστε: Είναι σαφές πως για το στρατιωτικό υλικό δεν πρέπει να αναφέρονται δημόσια πλην της περιπτώσεως που τα υπεύθυνα γραφεία τύπου (ΥΠΕΘΑ και ΓΕ) δώσουν τις αντίστοιχες πληροφορίες, οι τύποι, οι ποσότητες και το είδος του πολεμικού υλικού. Πόσο μάλλον σε περιπτώσεις που υπάρχει οποιασδήποτε μορφής υπόνοια για δολιοφθορά με πρόθεση. Πριν κάποια τέτοια περίπτωση πάει στη δικαιοσύνη η έκφραση που επιβάλλεται να χρησιμοποιείται είναι “απώλεια στρατιωτικού υλικού”. Στην περίπτωσή μας (Λέρος) αυτή η νόρμα έχει καταστρατηγηθεί, προφανώς για τις ανάγκες της διαφήμισης, της τηλεθέασης και της επισκεψιμότητας στους ιστοτόπους.

Οι αποθήκες στρατιωτικού υλικού, διεσπαρμένες σε όλη την Ελλάδα σε σημεία τα οποία δεν είναι μέσα σε οικισμούς, πολλές φορές απομονωμένα στα οποία φτάνει κανείς μόνο μέσω στρατιωτικών δρομολογίων, φυλάσσονται άριστα και με τρόπους που πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε δολιοφθορά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις μεμονομένων στελεχών που από απλή βλακεία μέχρι οικονομικό συμφέρον προκαλούν απώλεια στρατιωτικού υλικού. Είναι δεδομένο πως αν γίνει μια εκτεταμένη έρευνα – έλεγχος στις άπειρες αποθήκες στρατιωτικού υλικού θα έρθουν στην επιφάνεια κι άλλα τέτοια περιστατικά σαν αυτό της Λέρου. Αρκεί αυτές οι έρευνες να γίνουν από το αρμόδιο προσωπικό και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να είναι και αποτελεσματικές αλλά και επωφελείς. Η ανάμειξη ειδικών κλιμακίων της ΕΥΠ αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε τέτοιες έρευνες μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για την Εθνική Ασφάλεια και μάλλον οφείλει να διερευνηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ένα μοντέλο συνεργασίας με τους φορείς αυτούς για την εξασφάλιση του στρατιωτικού υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ